Keresik a legjobb és legrosszabb magyar weboldalt

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 27. 08:36

A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb magyar weboldalakat keresi a Safer Internet Program (SIP); a benevezett honlapok közül szakmai zsűri dönti el, kit díjaz majd a 2012-es Biztonságosabb Internet Nap rendezvényen.

    A szavazás kiírója, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Program magyarországi konzorciumának vezetőjeként várja a felhasználók által kifejezetten ötletesnek, kreatívnak és jól használhatónak, vagy épp ellenkezőleg; használhatatlannak és túl bonyolultnak tartott weboldalakat. A beküldött honlapok közül a közönség dönti el, hogy melyiket tartja a legjobb, és melyiket a legrosszabb magyar weblapnak - adta hírül az NGySz közleménye.
    A szervezők a közönség javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon 2012. január 31. éjfélig várják.
    A beérkezett honlapokról 2012. január 25-től szavazás indul: a felhasználók így választhatják ki a tíz legjobbnak és tíz legrosszabbnak tartott magyarországi honlapot. A tíz-tíz legtöbb szavazatot szerző oldal közül szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában 2012. február 3-ig a három díjazottat.
    Az eredményhirdetésre 2012. február 7-én, a Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén kerül sor.
    A kiírás célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára és ösztönözze a hazai üzemeltetőket, tervezőket és fejlesztőket a minél jobb minőségű és felhasználóbarát honlapok előállítására.