Informatikai infrastruktúrafejlesztés a zalaegerszegi iskolákban

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 27. 09:50

A diákok oktatását segítő, mintegy 200 millió forintos informatikai infrastruktúrafejlesztés valósult meg európai uniós és állami társfinanszírozással a zalaegerszegi iskolákban.

    Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a projekt csütörtöki zárórendezvényén úgy fogalmazott: az informatikai fejlesztés eredményeképpen számos zalaegerszegi iskolában modernebb számítástechnikai rendszer működik, mint a polgármesteri hivatalban.
    Az önrész nélküli pályázaton 426 számítógép-konfigurációhoz, 146 tantermi csomaghoz és további eszközökhöz jutott a város. A tantermek 40 százalékában megtalálhatók az internet-hozzáférési képességgel rendelkező interaktív, reprezentációs eszközök; a közoktatási intézmények 20 százalékát pedig a webalapú szolgáltatások kialakításához szükséges infrastruktúrával is felszerelték.
    A társadalmi infrastruktúra operatív program pályázatán nyert tantermi csomagok érintőképernyős interaktív táblát, hozzátartozó eszközöket, valamint wifi-csomagot tartalmaznak. A sajátos nevelést igénylő - nagyothalló és gyengén látó, hallássérült, mozgássérült, tanulási nehézségekkel küszködő - diákok tanulását speciális eszközök segítik majd.
    Gyutai Csaba szólt arról is, hogy Új Széchenyi Terv keretében idén várhatóan újabb európai uniós pályázatot írnak ki az oktatási intézmények informatikai fejlesztésére, amelyen a zalaegerszegi önkormányzat is indulni fog.