Az Anonymus csoport megtámadta a szlovák kormány weboldalait is

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 29. 09:58

Számítógépes kalózok támadták meg szombaton este a szlovák kormány weboldalait. A pozsonyi kormány hivatalos honlapja - www.vlada.sk - szombaton este röviddel 18 óra után elérhetetlenné vált, és este kilenckor még mindig nem, vagy csak nehezen volt hozzáférhető. A szlovákiai hírportálok véleménye szerint a támadás mögött a legnagyobb valószínűséggel az Anonymus csoport áll.

    A szlovák kormány weboldalai elleni támadás forgatókönyve megegyezett a cseh kormány, illetve a cseh szerzői jogvédő hivatal honlapja elleni csütörtöki hackertámadás forgatókönyvével, de annál masszívabb volt. A hírportálok szerint a hackerek ezzel tiltakoztak az ellen, hogy Szlovákia és Csehország is aláírta az online kalózkodás, a szoftverhamisítás és a szerzői jogok megsértése ellen fellépő Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást (ACTA).
    Mikulás Ferjencík, a Cseh Kalózpárt képviselője szerint a megállapodás az internet cenzúrázásához fog vezetni. "Az ACTA jelképe mindannak, ami ellen a kalózpártok az egész világban harcolnak" - jelentette ki Ferjencík.