Közösségi oldal plátói szerelmeseknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 5. 08:53

Titkos szerelmek kibontakoztatásában segít egy chilei közösségi oldal.

"Fedezze fel, hogy ön-e titkos szerelmének a titkos szerelme" - egy chilei internetes közösségi oldal az egymással ismeretségben állók első félénk lépéseit igyekszik bizalmasan egyengetni. "Ez nem társkereső oldal" - magyarázta Sebastian Arteaga, a Hutcha nevű oldal egyik társalapítója. Ez olyan hálózat, amelyen az egymásnak tetsző, de nyilatkozni bátortalan emberek biztonságban vallhatnak érzelmeikről.

A 27 éves Natalia Rojasnak több partnere is volt évek óta, de soha nem került közelebbi kapcsolatba plátói szerelmével, egyik barátja barátjával, Javier Alvarezzel. Találkozások egy esti bulin, egy üdvözlés, néhány szó, semmi több. "Tíz éve megy már így a dolog" - sóhajtja. Majd megpróbálkozott a honlappal, és bevallotta - csakis az oldalnak - hogy mit érez Javier iránt. Nagy meglepetésére Javier szintén a Hutchának mondta el, hogy szerelmes Nataliába. "Majdnem négy hónapja járunk együtt. Azt hiszem, viccesnek hangzik, de ez a legstabilabb kapcsolat, amiben valaha is részem volt" - mondta Natalia, aki ma sem akarja még elhinni, hogy egy közösségi oldal hozta őket össze.

A négy hónapja működő, és 30 ezer felhasználót számláló Huntcha-jelenség mögött egy 31 éves ikerpár, Cristobal és Sebastian Zegers áll, akiket a Facebook-alapító után a sajtó már "chilei Zuckerbergek" néven emleget. A Zegers-fivérek most az Egyesült Államokban, majd Európában turnéznak az oldal fejlesztése céljából. Első állomásuk a Szilícium-völgy.

A Huntchát népszerűsítő videón Cristobal Zegers reklámszakember elmondta, hogyan született meg az ötletük a Facebook sikerén gondolkodva. "Azt mondtuk: csináljunk egy olyan oldalt, ahova felírhatod a keresett személy nevét, de ő csak akkor tudja meg, hogy keresed, ha ő is keres téged". Ha valaki, akit felvettél a listádra, felvesz téged is az övére, üzenet érkezik mindkét címre, és csakis ezekre, +tetszetek egymásnak+ szöveggel. Ekkor indulhat meg a közvetlen kapcsolatfelvétel. Az oldalra a Facebook-profilon keresztül lehet jelentkezni. Mihelyst megvan a Huntcha-profil, kezdődik a "párkeresés", megindulhat a keresés. Mindenkinek legfeljebb kilenc "plátói szerelme" lehet.

Nataliának a Huntchában a fő a bizalmas jelleg: "Ha a plátói szerelmed nem vesz fel téged a listájára, nem gond, sosem tudja meg, hogy te felvetted őt a tiédre". Négy hónap alatt a Huntcha 1500 "párkeresést" produkált. Az oldal informatikai statisztikái szerint már látszanak a tendenciák: a nőknek általában egy-két plátói szerelmük van, a férfiaknak több, és gyorsabban is változtatják őket. A Huntcha spanyol és angol nyelven működik. A Zegers-fivérek rövidesen elindítják Chilében a mobiltelefonos alkalmazást is.