Telenor a gyermekeket érő internetes erőszak ellen

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 2. 08:45

Korlátozta a gyermekeket és a fiatalokat veszélyeztető, szexuális bűncselekményeket tartalmazó honlapokat január 1-től a Telenor Magyarország Zrt. internetes hálózata az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Interpol tiltólistája alapján - közölte a cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A mobilszolgáltató, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az ORFK tavaly december 1-jén írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy közösen lépnek fel a tiltott tartalmak internetes terjedése ellen; a mobilszolgáltató a káros és jogellenes tartalmakat szűri, így akadályozza meg azok elérését és terjesztését - olvasható a közleményben.
    A tájékoztatás szerint a szolgáltató fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel megteremtse a biztonságos internetezés lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a Telenor által alkalmazott megoldás nyitott: a szolgáltató a jövőben örömmel megosztja a rendszer működtetésének tapasztalatait a káros tartalmak blokkolásában szerepet vállaló új érdeklődőkkel.
    A kommünikében Parti Katalinra, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályának tudományos munkatársára hivatkozva azt írják, a fiatalok sérelmére történő internetes bűncselekmények visszaszorítása érdekében európai szintű jogi összefogás és a szolgáltatók szintjén egységes fellépés szükséges a teljes siker érdekében.