Új felső kategóriás tárolórendszer a Fujitsutól

forrás Prim Online, 2012. február 10. 09:42

A Fujitsu a felső kategóriás tárolók szegmensében is meghonosítja a moduláris technológiát és lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy kis beruházással indulva, üzleti igényeik növekedésével párhuzamosan bővítsék rendszereiket.

A legújabb generációs ETERNUS DX8700 Enterprise lemezes tárolórendszerrel a Fujitsu kimondottan a tárolandó adattömeg rohamos növekedésének problémájára reagál. A rendszer moduláris architektúrája az állandóan változó üzleti szükségletekhez igazodva, rugalmasan bővíthető. A hivatalosan 2011. november 2-án, a Storage Networking World Europe kiállításon bemutatott, új ETERNUS DX8700 S2 kifejezetten olyan környezetekhez készült, amelyekben több nyílt rendszer és virtualizált infrastruktúra működik. Az ETERNUS DX rendszer felesleges induló beruházás nélküli biztosít kritikus szintű megbízhatóságot és teljesítményt.

A „rugalmas adatszéf” koncepciónak köszönhetően az ügyfelek minimumra szoríthatják az induló költséget. Akár két vezérlőmodullal (CM) és négy meghajtórekesszel (DE) is indulhatnak, majd a kapacitást igény szerint skálázva nyolc vezérlőmodulig és 3072 lemezmeghajtóig juthatnak el. Az ETERNUS DX modulok nagy teljesítménysűrűségű, kompakt formaterve illik a 19 hüvelykes adatközponti rackekbe.

A Fujitsu átlátható licencmodelljével az ETERNUS ügyfelek pontosan megbecsülhetik és szabályozhatják a költségeket, anélkül, hogy bővítéskor rejtett költségelemekkel kellene számolniuk. A modell lehetővé teszi, hogy idővel változtatásokat hajtsanak végre, ám ehhez nem kell váratlanul további licenceket vásárolniuk és túlterhelniük az eredeti költségvetést. Az ETERNUS DX szoftverlicenceknek a használt vezérlők száma alapján meghatározott, fix ára van a megszokott, változó adatkapacitás szerinti ár helyett.

Az ETERNUS DX8700 S2 új jellemzői közül említést érdemel a Fujitsu rugalmas adatkezelési koncepciója, ami fejlett automatizáció megvalósítását teszi lehetővé a többszintű adattárolásban, és a különféle lemeztípusok és kapacitások támogatásával optimális szolgáltatási szintet nyújt a dinamikus, gyorsan változó környezetben. Az új rendszer adatátviteli sebessége négyszeresére nőtt és a tanúsított csatlakoztatható gazdarendszerek száma is magasabb, mint a korábbi modellnél. Az öntitkosító lemezmeghajtók bevezetése javította az adatbiztonságot.