Online marketinggel a budapesti Állatkertért

forrás Prim Online, 2012. február 13. 14:18

A KÜRT Akadémia NET-WORKS képzésének végzősei – akik egyben gyakorló marketing szakemberek –, több olyan intézmény online kommunikációs stratégiáját is kidolgozzák vizsgamunkaként, amelyek saját forrásból nehezen teremtenék meg a profi online jelenlét feltételeit. Az Akadémia emellett a március 2-án induló NET-WORKS évfolyamba három civil ösztöndíjas helyet is meghirdetett, ezzel támogatva a nemes célokért küzdő intézményeket.

A negyvenfős oktató gárda által négy és fél hónapon át képzett NET-WORKS csapat célja, hogy vizsgadolgozataival – több piaci és nonpofit intézmény mellett – a Fővárosi Állat- és Növénykert kommunikációját is átalakítsa és felfrissítse. „Nagyon nehéz egy 146 éves intézménynek megváltoztatni a generációk óta róla kialakult képet és bevezetni új szolgáltatásokat. Hiába van például tízezer négyzetméter fedett területünk, a családok nem jönnek esőben az Állatkertbe. Hamarosan megnyílik a Varázshegy is, amely szintén fedett helyszíne lesz az Állatkertnek. Azt várom az online kampánytól, hogy általa megváltoztassuk az eddigi szokásokat és közelebb vigyük az újdonságainkat az érdeklődőkhöz” – mondta dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója az együttműködésről.

A NET-WORKS nem csupán egy képzés a sok közül: izgalmas szakmai közösség is, ahol találkozhatnak az online világ véleményvezérei, marketing szakemberei, fogyasztói és megrendelői. A március 2-án induló NET-WORKS képzés átfogó és gyakorlati ismereteket ad az online kommunikáció minden területén. A KÜRT Akadémia ezen képzése a közösségi média, a kereső optimalizálás és a mobil marketing népszerű témái mellett sok más, kitörési lehetőséggel is foglalkozik.


A NET-WORKS képzés szervezői a civil szférának is távlatokat nyitnak az online kommunikációs térben. A március 2-án induló évfolyamból három képzési helyet civil ösztöndíj program keretében a hazai non-profit társadalom tagjai foglalhatnak el. A most záródó évfolyamon végzett a Civil Rádió, a Kék Pont Alapítvány munkatársa valamint a Critical Mass egyik alapítója is. 
Az ösztöndíjat pályázati úton lehet elnyerni, amelyhez a formanyomtatványt a http://www.kurt-akademia.hu/jelentkezes/osztondij.php oldalon lehet letölteni.


A NET-WORKS csapat Neti hetes néven egyedi edutainment műsort is indított, amelynek résztvevői a képzés oktatói, online véleményvezérek és Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház alapítója, a Comedy Central főszerkesztője. Az ingyenes eseményeken a stand-up komikus vezetésével beszélget a társaság az aktuális szakmai hírekről, szórakoztató, mégis tartalmas formában. Legközelebb február 16-án találkozhatnak velük az érdeklődők a KÜRT székházában.


További információ a NET-WORKS képzésről: http://www.kurt-akademia.hu/