Javult a GTS távközlési szolgáltató eredménye tavaly

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 22. 07:01

Növelte forgalmát és eredményét tavaly a GTS Central Europe (GTS), a régi egyik vezető távközlési hálózat- és adatközpont üzemeltető és szolgáltató vállalata - közölte kedden a vállalat az MTI-vel.

A 2011-es pénzügyi évben a GTS az előző évinél 2 százalékkal magasabb, 396 millió euró konszolidált értékesítési árbevételt ért el. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 9 százalékkal 99 millió euróra emelkedett, 25 százalékos eredményhányad mellett - áll a cég közleményében. 
 
Tavaly a GTS valamennyi kulcsfontosságú mérleg mutatója, a bevétel, a bruttó eredményhányad, az EBITDA és a cash flow is javult. Az adatok javulásához az új szlovákiai adatközpont megnyitása mellett hozzájárult a magasabb nyereségtartalmú szolgáltatások iránt megnövekedett kereslet - magyarázza a társaság az elért erdményeket.
 
A GTS Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában több mint 50 ezer kormányzati, kereskedelmi és üzleti ügyfelének nyújt integrált távközlési szolgáltatást.