E-kölcsönzés: új szolgáltatás a Goethe Intézetnél

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 23. 16:52

Német nyelvű könyveket, hangoskönyveket és folyóiratokat tölthetnek le az olvasók elektronikus formában a Goethe Intézetben bevezetett új szolgáltatás, az e-kölcsönzés jóvoltából.

A könyveket 14 napra, a hangzóanyagokat és a videókat 7 napra, a magazinokat 2 napra, a napilapokat 2 órára lehet "kölcsönözni" - tájékoztatta a könyvtár az MTI-t.

A kölcsönzési idő lejárata után az adott fájlt már nem lehet megnyitni, hosszabbításra nincs lehetőség. Amennyiben nincs előjegyzés az adott dokumentumra, újra ki lehet kölcsönözni azt. 
 
A Goethe Intézet kínálatában szerepel egyebek mellett a két legnagyobb német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Süddeutsche Zeitung, valamint a három legfontosabb német hetilap, a Der Spiegel, a Die Zeit és a Wirtschaftswoche. Az öt médium valamennyi, aktuális és régebbi számai letölthetők PDF formátumban.
 
Az e-kölcsönzés útján az olvasók a nap 24 órájában hozzáférhetnek a könyvtár digitális kínálatához, amelyet a Goethe Intézet honlapján tekinthetnek meg. A szolgáltatásra a www.goethe.de oldalon, az "e-kölcsönzés" menüpont alatt található elektronikus űrlap kitöltésével jelentkezhetnek az érdeklődők. A használat 2500 forint éves könyvtári tagsági díjhoz kötött.
 
Az e-kölcsönzést az olvasók a regisztrációs kód megadásától számított egy éven belül vehetik igénybe, az év leteltével a jogosultság automatikusan megszűnik. Ebben az esetben az online űrlap kitöltésével új regisztrációs kódot kell kérni.