Az ASUS innovatív hardvermegoldásai a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2012. március 9. 17:48

Ilyen például a játékosoknak szánt HD 7970 DirectCU II grafikus kártya és ROG Xonar Phoebus hangkártya, a multimédia-rajongóknak szánt RT-N66U vezeték nélküli útválasztó, az EA-N66 Ethernet adapter és a SBW-06C2X-Z külső Blu-ray író, vagy a szakembereket megcélzó PA248Q kijelző és hordozható P1 LED projektor.

HD 7970 DirectCU II grafikus kártya és ROG Xonar Phoebus hangkártyacsomag játékosoknak
A piac leghűvösebb és legcsendesebb HD 7970 alapú grafikus kártyájában, az ASUS HD 7970 DirectCU II-ben egy teljesen megújult DirectCU hűtési rendszer található, hat hőcsővel és 20 százalékkal nagyobb hőleadó felülettel. Az új kialakítás 20 százalékkal alacsonyabb hőmérsékleteket és akár 14 decibellel kisebb zajt eredményez, mint a referenciaként használt grafikus kártyák. A díjnyertes DIGI+ VRM digitális tápellátási rendszerben a 12 fázisos Super Alloy Power technológia növeli a tápellátás hatékonyságát és javítja a rendszer összstabilitását. A VGA Hotwire lehetővé teszi, hogy a felhasználók maguk forrasszanak vezetékeket a kártya feszültségszabályozóihoz és pontosabban, hardverszinten olvassák ki – vagy szabályozzák – a Vcore, Vmem és PLL feszültségértékeket. Az intuitív GPU Tweak csatolóval könnyedén módosíthatják és hangolhatják a felhasználók az órajeleket, feszültségeket és a ventilátorok működését. A HD 7970 DirectCU II az egyetlen HD 7000 sorozatú kártya, amely képes akár hat képernyőt is meghajtani négy natív DisplayPort-csatoló integrálásának köszönhetően.

 



A játékhoz szánt ROG Xonar Phoebus hangkártyacsomag azáltal tűnik ki a versenytársak közül, hogy javít mind a hangminőségen, mind a kiadott parancsok tisztaságán – ha úgy tetszik, az audiobemeneten és –kimeneten egyaránt. A ROG Command technológia a környezeti zaj akár 50 százalékának kiszűrésére is képes a mikrofonos kommunikáció közben. Látványosan javítja a hang tisztaságát is a 118 decibeles jel-zaj arányával (SNR), valamint fejhallgató-erősítőjével, amelyik az akár 600 ohmos, audiofil-kategóriás fejhallgatókat is kivezérli.

 



A Xonar Phoebushoz tartozik egy vezérlődoboz, amellyel az asztalról, kényelmesen állítható minden hangerő; a legújabb Dolby® Home Theater V4 és a GX 3.0 játékaudio-alrendszer pedig speciális finomhangoláson esett át, hogy még élethűbb élményt nyújtson az autóversenyek és FPS-ek kedvelőinek.

Az RT-N66U és EA-N66 hálózati megoldások és az SBW-06C2X-U Blu-ray író multimédia-rajongóknak
A kétsávos ASUS RT-N66U vezeték nélküli útválasztó és az EA-N66 Ethernet adapter együttese egy egészen hihetetlen minőségű hálózati megoldást kínál: igazi, akadásmentes hálózati HD-tartalomlejátszást.

Az RT-N66U wireless-N Gigabit Ethernet útválasztó két tartományban (2,4 és 5 GHz) működve összesen 900 Mbps sávszélességet kínál és akár 300 ezer egyidejű adatkapcsolat kezelésére is képes. Az ASUS Ai Radar technológia és három antenna gondoskodik az erős, stabil vezeték nélküli lefedettségről és a jelek optimalizálásáról, az ASUSWRT „műszerfal” felületen pedig egyszerű a hálózat beállítása és felügyelete. Két USB-csatlakozó, DLNA-minősítés, 3G-megosztás és kiszolgálófunkciók bővítik tovább a sokoldalú készülék képességeit.


Az ASUS EA-N66 Ethernet adapter szintén két tartományban (2,4 és 5 GHz) működik, külön-külön akár 450 Mbps sebességgel. Szabadalmaztatott, háromantennás felépítése kiküszöböli az interferenciákat és javítja a jel minőségét. A felhasználók háromféle szerepben – útválasztó, jelismétlő és hozzáférési pont – is használhatják a készüléket. Mindezt egy intuitív felület és beállítás egészíti ki, hogy a hálózatokhoz csatlakozás és azok felügyelete valóban gyerekjáték legyen.

Kézzelfoghatóvá válik a 3D-s Blu-ray szórakozás is az SBW-06C2X-U külső Blu-ray íróval. Nem is csupán külső Blu-ray BDXL író, hanem egy egész szórakoztató központ, Blu-ray 3D, Dolby® Digital EX és DTS-HD támogatással. Az akár 128 GB-os BDXL-támogatásnak és a szokásos íróknál akár hatszor nagyobb írási sebességnek köszönhetően a piac egyik legjobb adat-archiváló megoldását kínálja. Ráadásul mindezen funkciók egy olyan – miniatűr építészeti formák ihlette, elegáns szögletes vonalakból kialakított, egyedi fémállványon álló – házban kaptak helyet, amely elnyerte az iF 2011-es formatervezési díját.

PA248Q IPS monitor és hordozható P1 LED projektor szakembereknek
A kifejezetten grafikai szakembereknek tervezett PA248Q monitor egy gyárilag kalibrált IPS panelre épül, amelyik 100 százalékban lefedi az sRGB színteret, és pontos, egyenletes színeket ad vissza egészen széles látószögből. A hat független tengely mentén történő színkalibrálás és a deltaE<5 színpontosság kivételes színhűséget eredményez. A felhasználói termelékenység további növelése érdekében az ASUS exkluzív QuickFit Virtual Scale technológiája a valódi méretben jeleníti meg a képeket, dokumentumokat és rácsokat. A PA248Q ergonomikus kialakítású: mindhárom irányban forgatható és dönthető, illetve állítható magasságú, hogy ideális képet nyújthasson használóinak, akárhol is foglaljanak helyet. Ezenfelül ebbe a monitorba került a világon először négy darab USB 3.0 csatlakozó.


Az ASUS P1 ultrakönnyű, hordozható HD LED projektor 200 ANSI lumen fényerejű, és egy hosszú élettartamú LED fényforrás dolgozik benne, amely nagy, 1280 x 800 felbontású képek vetítését teszi lehetővé. Az alacsony, 1,16:1 vetítési aránynak köszönhetően egy 100 cm-es tévé méretében HD minőségű kép jeleníthető meg akkor is, ha a P1 mindössze egy méternyire van a vászontól. Gyakorlatias és egyszerűen használható, másodpercek alatt üzembe helyezhető, azonnal állítható magasságú, az automatikus trapéztorzítás- (keystone-) korrekciós funkció pedig képes felismerni a tájolást és automatikusan kijavítani a nem teljesen merőleges vetítés okozta, trapéz alakúra torzított képet. Mivel kompatibilis a legtöbb ASUS noteszgép-tápadapterrel (≧65W), ideális társ az üzleti feladatokhoz.

 



A P1 nemrégiben elnyerte a japán „Good Design” díjat, valamint a német iF formatervezési díját.