Pénteken érkezik az új iPad

forrás Prim Online, 2012. március 15. 08:55

Az Apple bejelentette, hogy az új iPad harmadik generációja 2012. március 16-án, helyi idő szerint reggel 8 órától lesz elérhető az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben és az Apple Online Store internetes áruházban (www.apple.com). A forgalomba hozatal első napján a vásárlók az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Japánban, Kanadában, Németországban, Svájcban, Szingapúrban, illetve Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken juthatnak hozzá az új iPad készülékhez.

A készülék olyan újdonságokkal mutatkozik be, mint a lenyűgöző látványt nyújtó Retina kijelző, az Apple új, négymagos grafikus egységgel felvértezett A5X chipje, valamint egy 5 megapixeles, kiváló minőségű fényképek és 1080p felbontású, HD minőségű videófelvételek készítésére alkalmas iSight kamera. Az új iPad mindezek mellett változatlanul biztosítja az egész napos használatra elegendő 10 órás akkumulátor-üzemidőt, és megtartotta hihetetlenül vékony és könnyű kialakítását. Az iPad Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modellje az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE technológiájú hálózatai mellett a világszerte elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokon, köztük a HSPA+ és DC-HSDPA technológiájú hálózatokon is használható. Mindemellett az iPad 2 kedvezőbb, az Egyesült Államokban mindössze 399 dolláros induló áron kapható.

 



Azok a felhasználók, akik az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben vásárolják meg az új iPad készüléket, ingyenes személyes beállítást vehetnek igénybe. A szolgáltatás a levelezés beállításával, a kedvelt alkalmazások App Store áruházból való letöltésével és más tippekkel segít már az üzletben közelebbről megismerni az iPad használatát.

Árak és elérhetőség
Az új iPad Wi-Fi kapcsolattal rendelkező modellje fekete és fehér színben, 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban vásárolható meg. Az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE-hálózatait, valamint a világ más tájain elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokat – köztük a HSPA+ és a DC-HSDPA technológiájú hálózatokat is – támogató, Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modell 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban lesz kapható. Az Apple emellett mostantól kedvezőbb áron kínálja iPad 2 készülékét: az Egyesült Államokban a Wi-Fi kapcsolattal rendelkező 16 GB-os modell ára 399 dollár, a Wi-Fi és 3G-kapcsolatot is támogató, 16 GB-os modellé pedig mindössze 529 dollár. Az iOS operációs rendszer 5.1-es verziója és az iTunes 10.6 program már letölthető ingyenes szoftverfrissítésként. Az iPhoto, az iMovie 1.3 és a GarageBand 1.2 alkalmazás egyenként 4,99 dollárért szintén megvásárolható az App Store áruházban (MailScanner has detected a possible fraud attempt from "x-msg:" claiming to be www.itunes.com/appstore). A Keynote 1.6, a Pages 1.6 és a Numbers 1.6 szoftver egyenként 9,99 dollárért vásárolható meg az App Store áruházban. Azok, akik korábban már megvásárolták a programokat, ingyenesen frissíthetnek az új verziókra.

Az iPad értékesítése március 23-án kezdődik meg Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Finnországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Izlandon, Lengyelországban, Liechtensteinben, Luxemburgban, Makaón, Magyarországon, Mexikóban, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Új-Zélandon.