SureLab SL-D3000: Új digitális fotólabor az Epsontól

forrás Prim Online, 2012. március 19. 14:26

Az Epson idén májusban, a düsseldorfi Drupa nyomdai szakkiállításon mutatja be új, magas minőségű fotónyomatok előállítására képes, 6-színű kompakt digitális minilaborját.

Az Epson SureLab SL-D3000 jól illeszkedik a digitális nyomdák és fotólaborok eszköztárába, de új üzleti lehetőségeket is teremt. A fényes, selyemfényű és matt felületeken – akár 12 hüvelyk (30,5 cm) szélességben ­– minőségi nyomatokra képes eszköz kiváló fényképek, üdvözlő kártyák, meghívók, szórólapok és más promociós nyomtatványok kivitelezésére.

Az SL-D3000 alkalmazza az Epson már többszörösen helyt állt Micro Piezo nyomtatófej és LUT technológiáit, illetve eredeti tintáit, így pontos képeket készít akár 1440 x 1440 dpi felbontással. Az Epson UltraChrome D6 6-színű tintakészlete szélesebb színtérrel bír, mint a hagyományos ezüst-halid technológia, így a nyomtatok színei élénkebbek, életszerűbbek és a fekete árnyalatok eloszlása is kiegyensúlyozottabb.

Az SL-D3000 jelentősen kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos laborok, továbbá nincs szüksége vízre, légszűrőre vagy kemikáliákra, ezzel is kisebb a környezeti terhelése, valamint kevesebbe is kerül. Továbbá a nyomtatófej és az LUT-technológia összhangjával a tintahasználat is gazdaságosabbá vált, ezzel a legjobb minőség mellett is tovább csökkentve a nyomatköltséget.

 



Az SL-D3000 felhasználóinak továbbá nincs szükségük speciális szaktudásra sem. A csomagban megvásárolható OrderController program, amely alapvető retusálási funkciókkal is bír, rendkívül egyszerűvé teszi a használatba vételt. Az SL-D3000 azonnal képes munkába állni, nincs ugyanis szüksége a kemikáliák felmelegítésére. A rendszeres karbantartás mindössze a felhasznált kellékanyagok cseréjét jelenti.

Az elhelyezés és rugalmas telepítés megkönnyítése végett az SL-D3000 kis helyet foglal és kerekekkel is ellátták. Mivel két szomszédos oldalán helyezkednek el kezelő felületei, akár sarokban is elhelyezhető.
A kéttekercses modell két különböző típusú hordozó egyidejű rendelkezésre állását biztosítja a sokoldalúság és a nagyobb termelékenység érdekében. A rendszer egytekercses konfigurációban is hozzáférhető lesz.

Fontosabb jellemzők:


- 6 színes, kompakt minilabor a minőségi fotókidolgozásért 

- Fényes, selyemfényű, és matt papírra is nyomtat akár 30,5 centiméter szélességben

- Epson professzionális UltraChrome D6 tintakészlet (C,M,Y,K,Lm,Lc)

- Akár 1440 x 1440dpi felbontás

- Akár 650 db 10,2 x 15,2 cm-es fotónyomat óránként

- Tekercspapír kezelés 10,2-től to 30.5 centi szélességig

- A kéttekercses modell két különböző típusú hordozó egyidejű rendelkezésre állását biztosítja

- Opcionális OrderController program alapvető retus-funkciókkal

- Opcionális A4-es nyomatrendezők

- Egyszerű kezelhetőség – gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra, csupán a kellékanyagok cseréjére

- Kényelmes, energiatakarékos nyomtatás kemikáliák felhasználása nélkül

- Sarokban is elhelyezhető, a kezelő felületekhez így is tökéletes a hozzáférés

- Kis helyet foglal, kerekekkel szerelt, a könnyebb elhelyezés érdekében