Az Ericsson felvásárolja a Technicolor műsorszórási érdekeltségét

forrás Prim Online, 2012. március 21. 08:03

A kommunikációs rendszerek, mobil hálózati berendezések és szolgáltatások világpiacán élvonalbeli Ericsson 19 millió eurós ajánlatott tett a franciaországi központú, média- és szórakoztatóipar Technicolor műsorszórási szolgáltatásokat nyújtó részlegének felvásárlására - tájékoztatta szerkesztőségünket az Ericsson.

A tranzakció lezárása 2012 közepén várható. A Technicolor műsorszórási szolgáltatási részlegének megszerzésével az Ericsson piacvezető lehet a műsorszóróknak kínált menedzselt hálózati szolgáltatások terén. A Technicolor megvásárlásával az Ericsson bővíti a média-műsorszórók számára kínált menedzselt szolgáltatási palettáját, megerősíti hosszú távú terveit a műsorszórók hatékonyságának és jövedelmének növelésére, valamint innovatív megoldásokkal való ellátására. Az akvizíció egyúttal vezető francia, brit és holland műsorszóró vállalatokkal bővíti az Ericsson ügyfélkörét, illetve csaknem 900 magasan képzett szakemberrel alkalmazottainak számát. Az Ericsson az eredetileg a távközlési hálózatüzemeltetők számára kifejlesztett szolgáltatási modelljét más iparágakra is adaptálta, és menedzselt hálózati szolgáltatásokat kínál például közüzemi szolgáltatóknak és média vállalatoknak is.
A világ mobilforgalmának több mint 40 százalékát az Ericsson hálózati berendezései bonyolítják. Az Ericsson hálózati berendezéseivel kiépített mobil hálózati infrastruktúra világszerte mintegy 2 milliárd mobil előfizetőt szolgál ki. Az Ericsson 2011-ben 35 milliárd dollár forgalmat bonyolított.