A Lexmark felvásárolja a Brainware-t

forrás Prim Online, 2012. március 22. 13:01

A Lexmark bejelentette, hogy felvásárolja a luxemburgi székhelyű BDGB Enterprise-t, beleértve annak amerikai leányvállalatát, a Brainware-t is, a Vista Equity Partners portfóliójú céget, mintegy 148 millió dollárért. Az akvizíció legfőképpen a Lexmark tartalom-menedzsment megoldásait érinti.

A Brainware a Lexmark önálló üzleti egységének, a Perceptive Software-nek lesz a része. A Brainware vezérigazgatója, Carl Mergele közvetlenül Scott Coons-nak jelent majd, aki a Perceptive Software elnöke és vezérigazgatója, valamint a Lexmark alelnöke.

A Brainware intelligens adatrögzítő platformja, a Brainware DistillerTM kivonja a kritikus információkat a papíralapú illetve elektronikus dokumentumokból, érvényesíti a kinyert adatokat és átadja az ügyfél adatkezelési rendszereinek, a vállalati ERP információs rendszereknek, vagy pénzügyi menedzsment rendszereknek.

A Brainware DistillerTM hatékonyabbá teszi a számlakezelést, a vevői megrendelések teljesítését, az átutalások kezelését, a dokumentumok tartalomjegyzékbe iktatását, a hitelkérelmek lebonyolítását és egyéb dokumentum alapú üzleti folyamatokat. Az említett szolgáltatások szorosan kapcsolódnak a Lexmark jelenlegi ügyfelek részére kínált szolgáltatásaihoz, valamint a Perceptive Software bővülő vállalati tartalomkezeléséhez (ECM) és üzleti folyamatkezeléséhez (BPM).

A két technológia összehozásával a Lexmak tovább erősíti az egyedülálló, iparágvezető end-to-end termékeinek, szolgáltatásainak, valamint széleskörű szoftver megoldásainak szerepét, amelyek lehetővé teszik az ügyfeleknek információik és üzleti folyamataik rögzítését, kezelését és hozzáférését.

A piacvezető vállalatok közül már sokan alkalmazzák a Brainware termékeit és szolgáltatásait. A vállalat széleskörű ügyfél referenciája többek között egészségügyi, feldolgozóipari, pénzügyi szolgáltatási, kiskereskedői, energiai és technológiai szektorokra terjed ki. A Brainware-nek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Németországban is vannak irodái.