ASUS K sorozatú noteszgépek GeForce 600M grafikus vezérlőkkel

forrás Prim Online, 2012. március 30. 09:02

Az NVIDIA bejelentését követően az ASUS is bemutatta a GeForce 600M családba tartozó grafikus vezérlőkkel szerelt noteszgépeit. A hazánkban már ismert K43/53/73 sorozatú típusok kapják meg elsőként az „új” GPU-kat, felsőbb kategóriákban új termékek bevezetésével együtt jelennek meg az esetlegesen magasabb számítási kapacitásra és játékbeli teljesítményre képes verziók.

Kifejezetten a hétköznapokra – Munka és szórakozás a K sorozattal
A K sorozatú noteszgépek zöme a 2-dik generációs Intel Core™ processzorokra épül, mára a legerősebb, négymagos architektúrára épülő i7-es processzortól egészen a belépőszintet képviselő kétmagos Pentium B központi egységekig terjed a kínálat, ezzel biztosítva egy igen széles skálát, mely alapján a felhasználó könnyedén eldöntheti, mire is van pontosan szüksége. A hazánkban most bevezetésre került újdonságok ezen felül tartalmazzák az NVIDIA® legújabb képmegjelenítési technológiáit is, melyek nemcsak multimédiás felhasználásra teszik alkalmassá a K noteszgépeket, hanem az alkalmi játékosok igényeit is bőségesen kielégítik.

Kényelmes és hűs használat
Az ASUS a K sorozatú noteszgépek tervezése során kiemelt figyelmet fordított az ergonomikus beviteli felületek megalkotására, illetve fontos szempontként mondható el a belső alkatrészek hűtésének aprólékos megtervezése. Az iF-díjas „szigetes” billentyűzet hosszabb távon is kényelmes gépelési komfortot garantál, míg az érintőpad viselkedésére a Palm Proof technológia figyel, amivel elkerülhetők a véletlen érintésekből származó kurzor ugrások. Ezt a két jellemzőt egészíti ki az IceCool technológia, amely révén a notebookok csuklótámasza sosem melegszik fel zavaró szintre, hiszen a főbb melegedő alkatrészekről az egyedileg tervezett, kétoldalas alaplapon gyorsabban, és a felhasználótól a lehető legtávolabb távozik az üzem közben keletkező hő.

Energiagazdálkodás mesterien

Az ASUS noteszgépeinek mindegyike rendelkezik a Power4Gear energiagazdálkodási technológiával, ami amellett, hogy kifejezetten jó hatással van az akkumulátoros üzemidőre, használatával az egyes hőfokok is csökkenthetők, ami hosszabb élettartamot eredményezhet. A különböző profilokkal a felhasználó az adott felhasználásnak megfelelően állíthatja be a gép egyes hardveres paramétereit, amely változtatások hosszabb üzemidőt, vagy ha a helyzet úgy kívánja, jobb teljestményt adnak. Hogy utóbbi esetben se legyen panasz az akkumulátor teljesítőképességére, az ASUS 6 cellás, 5600 mAh-s telepet csomagol az újdonságok mellé.

Fém a szivárvány színeiben
Csakúgy, mint a korábbi SV és SJ modellek esetében, az ASUS az SD típusú noteszgépeket is több színben, fém fedlappal kínálja. A megszokott szürke és barna árnyalatok mellett megjelent a kék, piros, rózsaszín és fehér szín is, amik nemcsak magát a gépet, hanem tulajdonosát is kiemelik a tömegből.