Hatékony segítség a kutatási eredmények piacosítása érdekében

forrás Prim Online, 2012. április 2. 12:15

A Puskás Tivadar Közalapítvány INTERVALUE projektjének célja, hogy sokoldalú nemzetközi hálózatot hozzon létre a kutatásban, fejlesztésben, illetve az innováció területén dolgozók, gyártók, és további fontos szereplők között, ezzel segítve a kutatási eredmények gyors és hatékony piacosítását, sikeres, innovatív, versenyképes termékké válását.

 

Az INTERVALUE program keretében hazánkban is elindult az ígéretes fejlesztések gyűjtése, azok értékelése, illetve a projekt platformján történő megjelenítése. A partnerek Magyarországon három olyan partnerkereső rendezvényt szerveztek az érintett célcsoportok számára, ahol a
K+F eredmények, ötletek tulajdonosai bemutatták munkájukat, megosztották tapasztalataikat. 

Ezen rendezvények célja volt, hogy minél szélesebb körű érdeklődést keltsenek az egyetemi K+F valós eredményei, illetve új termékek és szolgáltatások iránt, továbbá, hogy sikeres együttműködés jöjjön létre a kutatólaborok, vállalatok és a közigazgatás között.

 

 

A szakmai munka során – a K+F eredmények feldolgozásával – a partnerek ajánlásokat készítenek döntéshozók számára, illetve feltérképezik az értéknövelő lehetőségeket az eredmények, ötletek tulajdonosai számára. Az „adat- vagy projekttárház” keretei közt (http://researchvalue.net/repository/) hét országból mintegy ezer kutatási eredmény, vagy ígéretes termék, eljárás kerül összegyűjtésre és feldolgozásra, majd közel ötszáz résztvevő számára segítséget nyújtunk egyedi, részletes fejlesztési terv elkészítéséhez.

 

A Puskás Tivadar Közalapítvány az alábbi elérhetőségeken várja azok jelentkezését, akik szeretnének együttműködni a K+F eredményt biztosító cégekkel, egyetemekkel!

 

A projekthez kapcsolódó szolgáltatásaik igénybevétele térítésmentes az Európai Regionális Fejlesztési Alap South East Europe Program támogatásának köszönhetően.

 

Puskás Tivadar Közalapítvány
EU Csoport

Tel: 1/301-2030

e-mail: eu@neti.hu

Információk magyar nyelven:

www.neti.hu/pta/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=41&lang=hu

A projekt honlapja a vezető partner, az Aristotle University of Thessaloniki weboldalán:

http://www.urenio.org/intervalue/

A jelen dokumentum tartalma nem minősül az Európai Unió hivatalos álláspontjának.