ASUS P8Z77 WS négykártyás CrossFireX és GeForce SLI teljesítménnyel

forrás Prim Online, 2012. április 11. 11:53

Az ASUS P8Z77 WS az Intel Z77 Express lapkakészletet és a legújabb generációs processzor technológiákat tartalmazza egy kifejezetten kisvállalatoknak és szakembereknek szánt, egyedi tervezésű alaplapban. A 3-dik generációs PCI Express szabványt támogató, négykártyás CrossFireX vagy NVIDIA SLI grafika akár 50 százalékkal gyorsabb az előző generációnál, a két Intel LAN csatlakozó pedig 71 százalékkal csökkenti a CPU kihasználtságát, megnöveli az átviteli kapacitást és a kiemelkedő teljesítmény mellett jobb támogatást is biztosít a különféle operációs rendszerek alatt. A LucidLogix által kifejlesztett új Virtual Vsync technológia simább, szaggatásmentes játékélményről gondoskodik, míg az ASUS számos exkluzív funkcióval is segíti a használati élmény további javítását. Ezek közé tartozik például a Fan Xpert 2 nevű, precíziós ventilátorvezérlés és a Network iControl sávszélesség-foglalási és -kiosztási technológia.

Továbbfejlesztett, PCIe 3.0 kompatibilis, négykártyás AMD CrossFireX és NVIDIA GeForce SLI
A P8Z77 WS támogatja a négykártyás AMD CorssFireX és NVIDIA GeForce SLI technológiákat, melyek révén az összesített grafikus feldolgozási teljesítmény 50 százalékos növekedése is elérhető a PCI Express 2.0-val felszerelt, hasonló bővítési lehetőségekkel megáldott munkaállomás-alaplapokhoz képest. Az alaplapon négy PCI Express 3.0 x16 kártyahely található, amelyek a fizikailag azonos kivitelű PCI Express 2.0 kártyahelyekhez képest kétszeres sávszélességet nyújtva még jobb bővítési lehetőségeket adnak a professzionális alkalmazások vagy a legnagyobb terhelést jelentő játékok esetén. Az ASUS a P8Z77 WS alaplapot elsősorban üzleti és professzionális ügyfeleknek szánja, például olyan területekre, mint a gépészeti vagy építészeti tervezés, belsőépítészet, aeronautika, vagy a felsőkategóriás audiovizuális produktumok előállítása és szerkesztése.

Jobb hálózati teljesítmény a két, kiszolgáló osztályú Intel Ethernet-csatolóval
A hardveres Intel Ethernet-vezérlő a feldolgozás terhelésének java részét leveszi a CPU válláról az online feladatok során, és – más márkák hasonló munkaállomás-rendszeréhez képest – akár 71 százalékkal is képes csökkenteni a processzor kihasználtságát a P8Z77 WS alaplapon. A megnövelt hatékonyság és a gyorsabb rendszerválasz mellett további előny a stabilabb és megbízhatóbb kapcsolat, az alacsonyabb késleltetés és a kevesebb elveszett csomag. Az elterjedt operációs rendszereket támogató P8Z77 WS két Intel Ethernet-csatlakozójával kétszer nagyobb sávszélességet kínál a csak egy Gigabit Ethernet porttal felszerelt alaplapokhoz képest, gyorsabb és stabilabb online teljesítményt nyújtva ezzel.

 



A LucidLogix Virtu MVP a diszkrét és az integrált grafikus vezérlőt is kihasználja
A LucidLogix Virtu MVP technológiával a grafikus teljesítmény akár 60 százalékkal is javulhat. Az alaplapra szerelt LucidLogix Virtu MVP-vel a P8Z77 WS nagyobb grafikai kapacitással gazdálkodhat, a LucidLogix Virtual Sync technológiája pedig ezt az extra kapacitást fel tudja használni ahhoz, hogy tisztábbá tegye a játék közben, HD-videolejátszás során vagy más alkalmazások használatakor a képernyőn megjelenő elemek látványát és rendbe tegye a képi elcsúszásokat. Az integrált grafikus vezérlő intelligens kihasználása révén a P8Z77 WS akár háromszor gyorsabban képes konvertálni a videókat a LucidLogix Virtu MVP és az Intel Quick Sync Video 2.0 technológiák kombinálásával anélkül, hogy el kellene vennie az NVIDIA vagy AMD grafikus kártyák teljesítményéből.

Jobb hűtés és részletekbe menő hálózatfelügyelet
Csakúgy, mint az ASUS 7-es család többi alaplapja, a P8Z77 WS is a Fan Xpert 2 technológiával együtt érkezik, amely automatikusan felismeri a házon belüli hőmérsékleti állapotokat és ennek megfelelően módosítja a CPU- és a házventilátor sebességét. Az automatikus hangolás mellett a Fan Xpert 2 csatoló igen részletes beállítási lehetőségeket is tartalmaz, vagyis a felhasználók maguk határozhatják meg az egyes ventilátorok teljesítményét, igény szerint. A végeredmény: az asztali gépek és munkaállomások lényegesen hűvösebben és csendesebben tudnak működni a ventilátorok intelligens szabályozásának köszönhetően.

A Network iControl egy másik exkluzív ASUS-technológia, amely most, a 7-es családban debütál. Intuitív hálózati sávszélesség-szabályozó központként a segédprogram egyetlen kattintással képes fontossági sorrendbe állítani az alkalmazásokat és programokat a hálózati hozzáférés és engedélyezett sávszélesség szempontjából. Többféle profil készíthető, például játékhoz, fájlmegosztáshoz, videolejátszáshoz stb., garantálva a simább kapcsolatokat akkor is, ha a háttérben más adatletöltések vagy -feltöltések zajlanak. A Network iControl része egy automatikus PPoE-hálózatfelismerési és -beállítási funkció is a gyorsabb telepítéshez, így az online kapcsolat könnyebben és kényelmesebben, mindössze egy lépéssel beállítható.