Mobil applikációs céget vesz a tengerentúlról az SAP

forrás Prim Online, 2012. április 13. 13:11

Bejelentette a Syclo megvásárlására vonatkozó tervét az SAP- adta hírül a német szoftvercég. A vállalati mobil alkalmazások, és technológiák terén vezető, amerikai cég megoldásai integrálódnak az SAP mobil alkalmazásai közé. Az SAP szerint az egykori partnercége, a Syclo tapasztalata jelentősen hozzájárul az erőművek, az élettudományok, és a gyártás iparágakban való speciális megoldások kifejlesztéséhez, elterjesztéséhez.

A szoftvercég döntésének háttérében az áll, hogy egyre növekvő számban használnak világszerte mobil eszközöket a vállalatok, és mely alkalmazás, technológia területen az SAP jelentős pozíciót kíván elfoglalni. A Gartner előrejelzése szerint 2013-ra többen fognak mobiltelefonon keresztül az internetre csatlakozni, mint ahányan azt PC-vel teszik meg.

A Syclo-t 1995-ben alapították, jelenleg közel 700 ügyfele van 39 országban. Az amerikai cég mintegy 200 alkalmazottját átveszi az SAP. A felvásárlás, melynek összegét nem hozták nyilvánosságra, várhatóan a második negyedévben zárul le.