Toshiba Excite 13 – 13 hüvelykes internettábla

forrás Prim Online, 2012. április 16. 09:52

Pár napja leplezte le Excite névre hallgató táblagép-sorozatának legújabb tagját a Toshiba, amely egyszerűen a 13-as sorszámot kapta, ezzel is utalva a tabletekben sem megszokott méretes, 13 hüvelykes képernyőre. Tulajdonságok terén igen jól áll az új jövevény, viszont lehet, hogy az árával kicsit elszálltak a vállalat emberei.

A manapság egyre népszerűbb táblagépek leginkább a netbookok képátlójának méretéhez állnak a legközelebb, vagyis a 9-10.1 hüvelyk a sztenderd, de persze még ott vannak a jóval kompaktabb 7 colos modellek is. A Toshiba most viszont egy eddig szokatlan területre hajózott, ugyanis bemutatta legelső, 13.3 hüvelykes modelljét, amihez hasonlóval még nem nagyon mertek előrukkolni az ismertebb vállalatok. A már-már notebook méretű kijelző a LED háttér világítású LCD technológiát használja, 1600 x 900 pixel felbontással körítve, amely ezen a méreten körülbelül 120-as pixelsűrűséggel bír. Érdemes még megemlíteni, hogy a megjelenítőt a jól ismert Gorilla Glass védi és a multitouchnak köszönhetően lehetőségünk van két kezes (magyarul 10 ujjas) gépelésre is.

 A lelkes vásárlóknak a további paraméterektől sem kell félniük, hiszen az Excite 13 is megkapta a mai csúcskészülékekben megtalálható 1.5 GHz-es, 4+1 magos Nvidia Tegra 3 processzort, amely mellé 1 GB RAM-ot társítottak a fejlesztők. Bár sokak szerint fölösleges, de a készülékházban a 2 megapixeles előlapi kamera mellet helyet kapott még egy elsődleges fényleső is, amely jelent esetben 5 megapixeles, LED villanóval lett ellátva és akár 720p-s videókat is lőhetünk vele. Még jobb hír, hogy az igen súlyos, pár gramm híján egy kilós és 10.1 milliméter vastag masina már a legújabb Androiddal, a 4.0 Ice Cream Sandwichhel fog érkezni.

A készülék a tervek szerint 32 illetve 64 GB-os kiszerelésben lesz elérhető, amelyért 650 vagy 750 dollárt kell leszurkolni a pénztárnál, ami bár a külföldi szemmel nézve nem egy borzasztó összeg, a többi piaci rivális termékéhez képest biztosan jóval túlárazottabb.