Adobe Photoshop CS6 és CS6 Extended

forrás Prim Online, 2012. április 23. 08:50

Az Adobe bejelentette az Adobe Photoshop CS6 és Photoshop CS6 Extended szoftvereket, a professzionális digitális képfeldolgozás egyértelmű mércéjének számító alkalmazások új főverzióit. A Photoshop CS6 Extended a Photoshop CS6 korszerű szerkesztési, elrendezési és grafikai tervezési képességei mellett fejlett 3D tervezőeszközöket, kép- és videoszerkesztési, illetve mennyiségi elemzési szolgáltatásokat is biztosít.

A Photoshop CS6 2012. március 22-én, Mac OS és Microsoft Windows platformokra kiadott nyilvános bétaverzióját csaknem egymillió alkalommal töltötték le világszerte, messze túlszárnyalva az Adobe történetének minden korábbi nyilvános bétaverzióját.  A megjelenést követően a Photoshop CS6 és a Photoshop CS6 Extended önálló alkalmazásként és az Adobe Creative Suite 6 termékcsalád kulcsfontosságú összetevőjeként is megvásárolható, emellett pedig részét képezik az Adobe Creative Cloud szolgáltatásának is.

Alkotás csúcsteljesítményű és innovatív képalkotási megoldásokkal

A Photoshop CS6 és a Photoshop CS6 Extended páratlan sebességet és hatékonyságot kínál a fejlett képszerkesztési, tervezési és elrendezési műveletekhez, illetve a mozgásalapú tartalmak szerkesztéséhez szükséges kreatív eszközökhöz. A szoftverek lehetővé teszik a felhasználók számára a kivételes eredményeket biztosító vezérlőeszközökkel végzett képjavítást, a valós idejű szerkesztést és a szerkesztőeszközök új GPU-gyorsításának köszönhető folyamatos munkavégzést. Egyszerűbbé vált a videók szerkesztése, automatikus árnyalatleképezés és élesítés érhető el, a továbbfejlesztett tervezőeszközökkel pedig kevesebb lépésben érhetők el jobb eredmények. A kreatív szakemberek számára a hatékony, modern, képközpontú felhasználói felület biztosít további előnyöket. A beállítások és egyéni módosítások az Adobe Creative Cloud használatával végrehajtott szinkronizálása következetes munkafolyamatokat tesz lehetővé.

A Photoshop CS6 legfontosabb szolgáltatásai közé tartoznak az alábbiak:
·    Tartalomfüggő javítás – lehetővé teszi a felhasználók számára a mintaterület kijelölését, amely azután javításra használható.
·    Adobe Mercury Graphics Engine – a különféle 64 bites platformok támogatásával felgyorsítja a képalkotási és szerkesztési feladatokat, és gyorsabb feldolgozást biztosít nagyméretű képek esetén is.
·    Új és újratervezett szerkesztőeszközök – a betűstílusok egységes formázást tesznek lehetővé, a vektoros rétegekkel ecsetvonások és átmenetek adhatók a vektorobjektumokhoz, egyszerűen hozhatók létre az egyéni ecsetek és szaggatott vonalak és gyorsabbá vált a keresés a rétegek között – és ez csak néhány az új eszközök közül.
·    Intuitív videokészítés – a Photoshop már ismerős eszközeinek teljes választéka mellett rendelkezésre állnak új, intuitív videoszerkesztési eszközök a videoklipek létrehozásához és javításához.
·    Elmosási galéria – az új és könnyen kezelhető felület közvetlen képszerkesztési lehetőségeket biztosít, amelyekkel a felhasználók gyorsan alkalmazhatnak képelmosási effektusokat a képeken, például miniatúraeffektust, elmosást egyetlen fókuszponttal, illetve a változó elmosást több fókuszpont között.

A Photoshop CS6 Extended a Photoshop CS6 szolgáltatásain kívül az alábbiakat foglalja magában:
·    3D megjelenítésre képes Mercury Graphics Engine – nagyobb teljesítmény és sebesség a 3D képalkotásra optimalizált alrendszer használatával.
·    3D ujjhegy-vezérlés – további fejlesztések a felhasználói felületen a hatékonyabb 3D munkafolyamatokhoz.
·    Új 3D effektusok – tükröződések és „húzható” árnyékok a képek javítása érdekében.

Az Adobe Creative Cloud és a digitális képalkotás

Az Adobe Creative Cloud szolgáltatás új lehetőséget nyújt a kreatív szakembereknek az Adobe szoftverek nyújtotta innováció megismerésére, illetve a szoftverek, például az Adobe Photoshop CS6 megvásárlására:
·    A Creative Cloud szolgáltatásra előfizető tervezők letölthetik és telepíthetik az Adobe CS6 ma bejelentett összes új alkalmazását, valamint a két új HTML5-alapú terméket, az Adobe Muse és az Adobe Edge Preview szoftvert.  
·    A Creative Cloud az Adobe kreatív táblagépalkalmazásait, például a Photoshop Touch szoftvert is integrálja a mindennapi munkába – szinkronizálja és a felhőben tárolja a fájlokat, amelyek így könnyen megoszthatók és elérhetők bármilyen készülékről. 
·    A Creative Cloud tagsággal rendelkezők könnyedén készíthetnek mobilalkalmazásokat az iOS és Android áruházakba, valamint közzétehetik, kezelhetik és üzemeltethetik webhelyeiket.
·    Az Adobe Creative Cloud tagjai még azelőtt hozzáférnek a frissítésekhez – beleértve a Photoshop új szolgáltatásait – hogy azok egy jelentős frissítés részeként megjelennének, a folyamatosan megjelenő új termékeket szolgáltatásokat is használhatják. A Creative Cloud tagság részeként hamarosan megjelenik az Adobe Photoshop Lightroom 4 szoftver is.


Árak és elérhetőség
A Photoshop CS6 várható kiskereskedelmi ára 699 EUR, a Photoshop CS6 Extended szoftveré pedig 999 EUR. A termékeket az arra jogosult ügyfelek frissítésként is megvásárolhatják.