Majd minden negyedik ember választja inkább a mobilját, mint a szexet

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 10. 06:57

A mobiltelefon manapság annyira beleivódott életünkbe, hogy némelyek hamarabb lemondanának a testi örömökről, mint mobiljukról - derül ki az Ipsos legfrissebb, 24 ország közreműködésével készült nemzetközi Global @dvisor kutatásából.

A közvéleménykutatók által megkérdezettek 22 százaléka, a nők 30 százaléka előbb adná fel a szexet, mint a mobiltelefon-használatát. A magyar válaszadók jelentős többsége - 84 százalék - inkább a mobiljáról mondana le, mint a szexről. 

 
Régiónként változik a kép. A latin-amerikaiak és dél-európaiak kevésbé (8-15 százalék) a szerelemet, mint a mobilt adják fel, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség lakói - körükben a legelterjedtebb a mobilhasználat - szívesebben (31%) akasztják szögre az előbbi tevékenységet. Az élbolyt a japánok vezetik, 47 százalékuk mondana le a testi örömökről, és csak 53 százalék a mobiltelefon előnyeiről. Hongkongban ugyanez az arány 42-58 százalék, Dél-Koreában 38-62 százaléka. 
 
A sort a spanyolok, az argentinok és a brazilok zárják. Utóbbiak esetében csak 8 százalék preferálná mobiltelefonját a szex helyett - derül ki az Ipsos közleményéből.