Panda a felhőben: Központilag menedzselhető védelemi megoldás KKV-knak

forrás Prim Online, 2012. május 16. 10:13

A szolgáltatás alapú megoldások egyre nagyobb teret hódítanak a KKV-k körében, mert az informatikai rendszereiket üzemeltető partnerek működési költséget tudnak csökkenteni felhő alapú megoldásokkal. A Cloud szolgáltatások akár havidíjas formában, felhasználás alapon is igénybe vehetőek illetve a kiszállás és helyszíni munkavégzés csökkenthető, így az üzemeltető eredményessége nő.

A Panda Security továbbfejlesztett Cloud Office Security védelmi megoldása olyan szolgáltatást tesz lehetővé az üzemeltetők számára mely segítségével különböző partner cégeik egyes gépeit, laptopjait, szervereit egy felületen, tudják ellenőrizni és menedzselni. A telepítése és üzemeltetése igen egyszerű, távolról telepíthető egy kommunikációs agent a szerverre és munkaállomásra egyaránt.  A központi menedzsment rendszert nem kell külön telepíteni, mert az a felhőben folyamosan rendelkezésre áll, mint például a Google szolgáltatásai.

A munkaállomások telepítése után automatikusan regisztrálnak a menedzsment felületen és ettől a pillanattól kezdve többe már nem kell törődni a frissítésekkel, nincsenek program verziók a szolgáltató a felhőben elvégzi a szükséges módosításokat. Az új Cloud Office Security 6.0 a vírusvédelem mellett most már központilag menedzselhető Device Controll megoldást is tartalmaz, melynek segítségével biztosítható hogy akár a laptopok akár a lokális PC-k felhasználói csak menedzselt feltételek között csatlakoztathassanak mobiltelefont, USB driveot vagy CD-t Bluetooth, kábel vagy WIFI kapcsolattal. Nem csak egyszerűen letilthatóak az eszközök, hanem az írás olvasási jog megadásával, mint az adatszivárgás mind pedig a vírusfertőzési kockázat csökkenthető a munkafolyamatok megakadályozása nélkül. http://cloudprotection.pandasecurity.com/.

A Panda Security legújabb generációs termékei, folyamatosan a háttérben ellenőrzik a teljes számítógépet és az esetlegesen átcsúszott fenyegetéseket felderítve adnak teljes védelmet a felhasználóknak.