LG OLED — legnagyobb, legkeskenyebb

forrás Prim Online, 2012. május 26. 09:02

Az LG Electronics (LG) a monacói Salle des Etoiles-ben mutatta be a világ legnagyobb (55 hüvelyk, azaz ~139,7 cm képátlójú) és legkeskenyebb (mindössze 4 milliméteres) OLED tévéjét. A készülék a kompromisszumok nélküli képminőség és forma új korszakát nyitotta meg, amely a színes tévé bevezetése óta a legnagyobb áttörést jelentheti az iparágban.

A többi OLED tévétől eltérően az LG OLED tévéje „4-Color Pixels” (4-színű pixel) és “Color Refiner” (színfinomító) technológiát is alkalmaz, hogy állandó, természetes és pontos színeket nyújtson. Az RGB színrétegek mellett az LG „4-Color Pixels” (4-színű pixel) technológiája fehér alpixelen alapul, amellyel tökéletesíthető a színek megjelenítése. A rendszer White OLED vagy WRGB néven ismert. A negyedik színpixel hozzáadásának célja a megnövelt fényerő és az eddig ismert legpontosabb színmegjelenítés. A “Color Refiner” (színfinomító) funkció fokozza a színek következetes és pontos visszaadását, így az emberi szem számára élesebb, természetesebb és kevésbé megterhelő képet hoz létre. A kijelző tökéletes képi élményt biztosít torzítás és kontrasztveszteség nélkül, függetlenül a környezet fényerősségétől vagy a betekintési szögtől.

Mindegy, hogy 2D vagy 3D képmegjelenítésről beszélünk, az LG OLED tévéjét arra tervezték, hogy minden tekintetben túlszárnyalja a korábbi technológiákat, és olyan vizuális élményt nyújtson, amire a LED és LCD panelek nem voltak képesek. A kijelző a kontraszt végtelen lehetőségét kínálja és elképesztő, 0,02 másodperces gyorsasággal frissít. Ez 100-szor gyorsabb a hagyományos képernyőkénél, lehetővé téve a gyors mozgások kristálytiszta visszaadását is, színveszteség nélkül.

Az LG OLED TV esztétikailag és technológiailag egyaránt kifinomult és egyedi. A képek megjelenítésére nincs szükség belső lámpára vagy háttérvilágításra, így a formatervező mérnököknek nagyobb szabadsága volt az elegánsan egyszerű, letisztult formavilág kialakításához. A 4 milliméteres, szinte papírvékonyságú tévé hihetetlenül könnyű — falra szerelve a készülék egy művészeti galériához hasonlóvá varázsolja a nappalit.

Az LG OLED tévéje ötvözi a vállalat iparágvezető CINEMA 3D technológiáját az okostévé-funkciókkal, a piacon fellelhető legteljesebb és legátfogóbb otthoni szórakozási élményt eredményezve. Az LG egyedi, CINEMA SCREEN formatervezésének köszönhetően a készülékek keretét 1 mm-re csökkentették.  A nézők saját igényükre szabhatják a 3D képek mélységét a mélységállítás funkcióval, a 2D-3D konverziónak köszönhetően pedig egy gombnyomással háromdimenzióssá alakíthatjuk a kétdimenziós tartalmakat. A kivételes képi élményt az LG villódzásmentes, könnyű és kényelmes szemüvegei teszik teljessé.

 



A fejlett 3D-s funkciók kiegészítéseként az LG OLED tévéjén bővített Prémium tartalmakat és több száz letölthető applikációt érhetünk el a Smart TV felületén. Itt megtaláljuk többek között az LG egyedi 3D World alkalmazását, amely lenyűgöző 3D-s tartalmak széles választékát kínálja. A tévékhez más eszközöket, mint például laptopot, mobiltelefont, táblagépet, vagy külső háttértárat is csatlakoztathatunk, és hozzáférhetünk a rajtuk lévő tartalmakhoz a Smart Share Plus funkció segítségével.

Az LG várva várt OLED tévéjében öltenek testet a vállalat legnagyobb technológiai vívmányai, melyek páratlanul élethű képet tesznek lehetővé. Az LG OLED tévéje szinte minden mért értékével magasan kitűnik az eddigi tévék közül. Kimagasló képminőségével és keskeny kialakításával messze a konkurencia előtt jár. Az LG OLED tévéje minden képzeletet és várakozást felülmúlva teremt egy minden tekintetben új irányvonalat a szórakoztatóelektronika világában. 

Az LG OLED tévéje elsőként korlátozott mennyiségben lesz elérhető néhány európai országban, de az év második felében már széles körben elérhető lesz.