Két hét múlva kezdődik az Adattárház Fórum

forrás: Prím Online, 2012. május 30. 12:58

Az idén már másfél napos konferencia különösen erős nemzetközi előadói gárdát és számos érdekes esettanulmányt kínál. 

Nemzetközi vendégek

A vendégelőadók közül a legismertebb Stephen Brobst, a Teradata világszerte elismert technológiai igazgatója, aki június 11-én, hétfő délután  tart egy másfél órás workshopot  „Deep Analytics Using Big Data” címmel.

 

Hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek a keddi keynote előadások is. Az SAP regionális adattárházas szakértői központjától érkező Andre Borchert a memóriacentrikus adatmenedzsmentről és a valós idejű vállalatok működéséről fog beszélni. Az adattárházak üzleti hasznosítására fog koncentrálni a Teradatától jött másik keynote előadó, Tony Brown, aki korábban 17 évig dolgozott a Lloyds bankcsoportnál analitikus CRM területen.

 

A programban szerepel még Martin Walters (Oracle), aki az adattárházak agilis fejlesztését lehetővé tévő, az Oracle által tavaly felvásárolt Endeca szoftvert fogja bemutatni, Ofir Manor (EMC) pedig a könnyen skálázható Greenplum adatbázismotorról fog előadást tartani.

 

Külföldi és hazai esettanulmányok

 

Az esettanulmányok között is található több nemzetközi kitekintést nyújtó előadás. A Törökországból érkező Ferhat Sengogul a Turkcell mobilcég adattárházas gyakorlatáról fog beszámolni. A svájci Swiss Re biztosítótársaság DW és BI tevékenységéről pedig Győr Ferenc, az évek óta Zürichben dolgozó ex-HP-s magyar szakember fog áttekintést adni. 

 

Érdemes még kiemelni a programból a délutáni Big Data szekciót is, ahol több magyar vállalat fog beszámolni a Hadoop és egyéb új generációs analitikai eszközök alkalmazási tapasztalatairól.

 

Hétfőn este DW Open

 

A konferencia első napján, hétfőn egy nyílt estét rendeznek a szervezők DW Open néven a hazai DW és BI közösség számára, ahol rövid szakmai előadások közben van mód találkozni régi és új ismerősökkel.  A nyílt estére ingyenesen lehet regisztrálni a www.dwopen.hu weboldalon.

 

Mobil üzleti intelligencia testközelből

 

Ismét megrendezésre kerül a mobil BI eszközöket bemutató kiállítás is. Az okostelefonokon és a táblagépeken futó különböző analitikus szoftvereket a résztvevők a kiállítók standjain élőben is végignézhetik és kipróbálhatják.

 

 

Adattárház fórum 2012

2012. június 11-12.

Larus rendezvényközpont

www.adattarhazforum.hu

Az esemény oldala a Prím Eseménynaptárban