A GTS finanszírozási megállapodást köt növekedésének felgyorsítása érdekében

Farkas Miklós, 2012. június 1. 18:00

A GTS Central Europe (GTS), Közép- és Kelet-Európa vezető infrastruktúra alapú távközlési szolgáltatója ma nagyszabású finanszírozási megállapodás megkötését jelentette be. Az új elsőbbségi hitelkeret-szerződés új felvásárlásaihoz és hálózati fejlesztéseihez is megfelelő forrást biztosít a vállalatnak.

A 330 millió euróról szóló hitelkeretet vezető európai bankok konzorciuma bocsátja a cég rendelkezésére. A keret részben a meglévő banki tartozások refinanszírozására szolgál, és több mint 50%-át a GTS rugalmasan használhatja fel vállalati akvizíciókra, tőkeberuházásra és részvényesi kölcsönök visszafizetésére. A GTS húszéves működése alatt szervesen, illetve vállalatok és eszközök akvizícióján keresztül növekedett a közép-kelet-európai régióban. A cég most meglévő hagyományaira építkezve, a hitelkeret felhasználásával gyorsítja fel növekedését és fejleszti regionális optikai és adatközpont hálózatát.

„Cégünk erejét demonstrálja, hogy jelenlegi hitelezőink mellett új bankok is részt vesznek a megállapodásban. A fegyelmezett és fókuszált vállalatvezetés révén utolsó, 2008-as hitelkeret-szerződésünk óta évről évre növeltük nyereségességünket és készpénzállományunkat. Kivételes helyzetben érezzük magunkat, hogy Európából és Amerikából is bankok és részvényesek nagyszerű csapata támogatja vállalatunkat. Ezekben a bizonytalan időkben ez nagy lehetőség.” – mondta Gerald Grace, a GTS pénzügyi igazgatója.