Gördülő iroda – évente akár ötvenmillió utas internetezhet ingyen a vonatokon

forrás Prim Online, 2012. június 10. 19:15

A MÁV-START legújabb szolgáltatásfejlesztésével valamennyi InterCity vonaton és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő vonatok jelentős részén biztosítja a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A díjmentes wifi szolgáltatás már ősztől egyre több vonaton vehető igénybe. A fejlesztés évente ötvenmillió utasnak ad majd lehetőséget a menet közbeni ingyenes internetezésre.

A vasúton utazók visszajelzései és statisztikai adatok alapján is megállapítható, hogy folyamatosan növekszik az igény a díjmentes, vezeték nélküli internetelérésre, melyet leginkább azok az utasok hiányolnak, akik a menet közbeni időt is hasznosan, munkavégzéssel, vagy szórakozással szeretnék eltölteni. Mindezek alapján a MÁV-START jelentős fejlesztést végez az InterCity és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő vasúti kocsikon, hogy növelje a wifiszolgáltatásra alkalmas járművek számát. A fedélzeti, wifi szolgáltatás ingyenesen vehető majd igénybe. A bővítésnek köszönhetően évente  ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon.

A fejlesztés közel 750 járművet érint, eredményeképp valamennyi InterCity kocsiban már ősszel, év végéig pedig a budapesti elővárosi vonatok jelentős részén, elérhető lesz a díjmentes wifi szolgáltatás.

A wifi berendezések beépítését gazdaságos megoldást választva, házon belül oldja meg a MÁV Csoport: a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. szakemberei végzik el a munkát. Hamarosan elindul a szükséges eszközök felszerelése és ezzel párhuzamban a mobilszolgáltatók közbeszerzési eljárásban történő versenyeztetése.

A MÁV-START a wifi szolgáltatás terén már rendelkezik előzetes tapasztalattal, hiszen tavaly szeptembertől néhány vonatán már biztosítja a díjmentesen vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A kezdeti visszajelzések alapján egyértelmű, hogy az utasok elégedettek a szolgáltatással, folyamatosan nő a felhasználók száma és a letöltött adatmennyiség.