Fedélzeti internet az Air France és a KLM járatain

forrás Prim Online, 2012. június 12. 08:34

Az Air France és KLM járatok utasai nemsokára élvezhetik a webes böngészés előnyeit, vagy élő közvetítésű műsorokat nézhetnek a repülőút során. A Panasonic Avionics társasággal együttműködésben a két légitársaság közös fedélzeti csatlakozási programot vezet be a hosszú távú járataikon 2013. elején induló tesztüzemmel. 

Ezáltal a repülőút során az ügyfelek kapcsolatban maradnak a világ többi részével szöveges üzenetek vagy e-mail útján a fedélzeten elérhető Internet-csatlakozás segítségével, vagy élő tévéműsorokat is nézhetnek. Az új technológiának köszönhetően az Air France és a KLM széleskörű adatkommunikációs lehetőséget biztosít utasaiknak a fedélzeten. A speciális fedélzeti webhelyen szolgáltatások széles köre lesz elérhető ingyenesen, például a legfrissebb hírek, tévécsatornák, a repülőtársaságra és az úticélra vonatkozó releváns információk és online magazinok egyedi választéka.

A két légitársaság 2013. során teszteli az új szolgáltatást egy-egy Boeing 777-300-as repülőgépén. A tesztüzem során az utasok a wifi kapcsolattal rendelkező okostelefon, laptop vagy tablet PC segítségével csatlakozhatnak az Internethez rögzített sávszélességen, és a mobiltelefonjuk segítségével sms vagy elektronikus üzeneteket küldhetnek bármelyik osztályon. Az ügyfeleinktől visszajelzést kérünk majd az elvárásaikkal és javaslataikkal együtt az új szolgáltatások javítása és jövőbeli fejlesztése érdekében.

„A folyamatos Internet-kapcsolat ma már az ügyfeleink napi életstílusának részét képezi. A tesztek jelentik az első lépést az Air France és a KLM hosszú távú stratégiája keretében, hogy Internet-csatlakozást biztosítsunk a hosszú távú járatainkon. Tovább folytatjuk befektetéseinket az ügyfeleink jobb kiszolgálása érdekében, és hogy megtartsuk vezető pozíciónkat az innováció és a mobil szolgáltatások terén”, tájékoztatott Christian Herzog, az Air France KLM marketing vezérigazgató-helyettese.