10 milliós támogatást nyert a H2O Program

Farkas Miklós, 2012. június 13. 14:03

A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány (DEA) 10 millió forintos pályázati támogatást nyert el a Hátrányos Helyzetűek Oktatása (H2O) elnevezésű programjára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.

Az alapítvány a Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő, modellértékű iskolai és iskolához kapcsolódó innovatív programok támogatása tárgykörben (ISK-HALO-11) pályázott. Az így elnyert összeget a H2O Programban részt vevő 10 általános iskola közül 3 között osztották szét. A budapesti Czabán-, a bükkaranyosi és a hencidai intézményekben a díjat többek között a program fenntartási költségeire, valamint a nyelvi labor fejlesztésére, informatikai eszközökre - 27 db notebookra - fordították. Ebben a három iskolában a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya eléri, illetve meghaladja a 40%-ot, ezért részesülhettek ők a támogatásból.

A számítógépeket Budaörsön, a H2O Program egyik kiemelt támogatójánál, a KÜRT Zrt. székházában Koródi Bálinttól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől a napokban vehették át az intézmények vezetői.