Tudatos betegségmegelőzés az American Express Magyarországnál

forrás Prim Online, 2012. június 19. 10:10

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft. Az Európai Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projekttel a cég megkezdte a munkavállalók testi-lelki egészségének hosszú távú megóvását célzó vállalati kultúra meghonosítását.

A programhoz speciális egészségtervet készíttetett a cég vezetősége a TÁMOP-2009-6-1-2/A-09/1-KMR kódjelű pályázatban, amelynek a most elnyert 10 millió forintos uniós támogatásával kezelni tudják a stresszt és az egészségtelen élethelyzeteket.

A projekt során ösztönző programok indulnak az elkerülhető megbetegedések megelőzésére, valamint az aktuális fizikai és mentális állapot javítására – nyilatkozta az American Express Magyarország Utazási Szolgáltatások Kft. ügyvezetője. Tallós Dániel elmondta, hosszú távú cél a tudatformálás, szemléletváltás, felelős gondolkodás kialakítása, amely segíti a dolgozók teljesítőképességének növelését és motivációját is.

A kilenc hónapon át tartó projekt eleme az egészségterv készítése, a stresszkezelésre irányuló interaktív foglalkozások és egyéni tanácsadás, az egészséges táplálkozás megismertetését célzó programok, valamint az irodai torna és rendszeres, csoportos mozgásterápiák kialakítása. Ez a folyamat akkor eredményes, ha az egészségtudatos magatartást sikerül átültetni a mindennapok gyakorlatába – hangoztatta a vezető.