A Fujitsu saját fejlesztésű technológiával digitalizálja a „post-it cédulás” brainstorming folyamatát

forrás Prim Online, 2012. június 20. 08:41

A Fujitsu új technológiája digitális toll segítségével digitalizálja a „post-it cédulás” brainstorming (sticky-note brainstorming) megbeszélések eredményeit.

A „post-it cédulás” brainstorming az üzleti elemzés és az ötletgenerálás egyre gyakoribb módszere, amit széles körben alkalmaznak a koncepcióépítés és a vállalatokon, szervezeteken belüli ötletbörzék támogatására. Eddig a megosztás és nyilvántartás céljából készített post-it cédulák elrendezését és tartalmát csak időigényes, manuális módszerrel lehetett digitálisan rögzíteni. A Fujitsu Laboratories új technológiája digitális tollal és saját fejlesztésű képfeldolgozási technológiával támogatja az egyes cédulák helyének és tartalmának digitalizálását az elrendezésről készült kép alapján. Az új technológia megkönnyíti a brainstorming megbeszélés felidézését, egyszerűsíti az utólagos keresést, javítja az ötletbörzék hatékonyságát, és több mint 80 százalékkal csökkenti az ember-óra ráfordítást a hagyományos manuális módszerekhez képest.

A Fujitsu Laboratories 2012. március 29-én, a PRMU (Pattern Recognition and Media Understanding) műszaki bizottságának kobei ülésén mutatta be részletesen az új megoldást.

Háttér

A mára az üzleti elemzés és ötletgenerálás alapvető módszerének tekintett „post-it cédulás” brainstormingot széles körben alkalmazzák a koncepcióépítés és a vállalatokon, szervezeteken belüli ötletbörzék támogatására. A módszert a Fujitsu dolgozói is használják az ügyfelekkel közösen folytatott innovációs tevékenység – Field Innovation1 – során az üzleti kihívások elemzésére. A brainstorming megbeszélések eredménye azonban csak egyidejű digitalizálással rögzíthető, menthető el és használható fel a későbbiekben. Eddig a kézzel írott post-it cédulák tartalmát manuálisan kellett szerkeszthető szöveggé alakítani, ami sok ember-órát igényelt. E lépések hatékonyságát nehéz lett volna hagyományos módszerekkel továbbfejleszteni.