3 az 1-ben – új NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

forrás Prim Online, 2012. július 2. 10:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, a 3 az 1-ben, A kép összeállt című szakmai konferenciájának keretében jelentette be, hogy új néven, kibővült termékportfólióval, de a már jól ismert szakértő csapatával folytatja tevékenységét. A vállalat három üzletágba csoportosította termékeit. A Magyarországi Képviselet a Novell és a SUSE megoldások mellett a jövőben a NetIQ szoftvereket is forgalmazza és támogatja hazánkban. A Magyarországi Képviselet a NetIQ, Novell és SUSE anyavállalatok megújult működéséből adódó előnyöket ötvözi a hazai sokéves működés során felépített szakértelemmel és stabil alapokkal.

„Az elmúlt másfél évben rendkívül komoly munka folyt a háttérben a megújulás kapcsán, amelynek gyümölcse most érik be ügyfeleink és partnereink számára. Az anyavállalatoknál lezajlott változások következtében a termékek fejlesztése, értékesítése és támogatása különálló üzleti csoportokba rendezve fókuszáltabban zajlik, így gyakrabban és több új szolgáltatással jelennek meg az új termékverziók, a vevők magasabb szakértelmű értékesítő és támogató csapattal találkozhatnak. A három üzletág a szakterületek szerint esetlegesen eltérő vevői és piaci igényekre fókuszáltabban, dinamikusabban tud válaszolni – foglalta össze Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


Fókuszáltabb fejlesztés


A szervezeti átalakításoknak köszönhetően a termékek fejlesztése fókuszáltabban zajlik. A fejlesztők az egyes területek szakértői, akik azonnal tudnak reagálni a felhasználók és az új technológiák által támasztott követelményekre. Az önálló business unitokban működő külön fejlesztőcsapatok révén a termékek és az új verziók várhatóan egyaránt hamarabb lesznek elérhetők. A külön fejlesztőcsapatokkal készülő NetIQ, Novell és SUSE termékek továbbá tökéletesen együttműködnek egymással, és jól integrálhatók más gyártók, például akár a Microsoft megoldásaival is. Mindezeknek köszönhetően a Magyarországi Képviselet is rugalmasan képes alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci igényekhez.


Az új business unit-ok


NetIQ – A NetIQ termékei célzott megoldásokat kínálnak a személyazonosság-kezelés (Identity), a biztonság és a megfelelőség (compliance) terén. A portfólió átalakításának következtében az üzletág palettájára kerültek egyes Novell alkalmazások, többek között az Identity Manager, a Sentinel, az Access Manager, a PlateSpin eszközök és a NetIQ korábbi megoldásai.


Novell – A business unit termékei a csoportmunka, eszköz és rendszerfelügyelet, valamint a fájl- és hálózatkezelési szolgáltatások. A Novell hálózati infrastruktúra megoldásaival a vállalatok produktívabb működést, könnyebben felügyelhető és biztonságosabb munkakörnyezeteket hozhatnak létre.


SUSE – A SUSE termékpalettáján a SUSE Linux szervermegoldások, Linux menedzsment megoldások és nagy megbízhatóságú Linux szerverek találhatók. A SUSE szerverek megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Linux alapú SAP rendszerek 70 százaléka is SUSE platformon fut. Kiemelt előnye, hogy a SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.

Hazai szakértelem


A termékek mellé professzionális szolgáltatási portfóliót is kínál a Magyarországon található NetIQ, Novell és SUSE regionális támogató központ viszonteladó partnereinek, vevőinek. A szintén NetIQ, Novell és SUSE termékvonalak szerint tagozódó szolgáltató központ célzottabb terméktámogatással, konzultációval, oktatással és alkalmazásfejlesztéssel segíti ügyfelei és partnerei munkáját. A projekteket teljes életciklusukon keresztül végigkísérik, legyen szó akár egy-egy rendszer bevezetéséről, széleskörű rendszerintegrációról vagy személyre szabott fejlesztésről.


Az anyavállalatnál történt jelentős változások ellenére a hazai képviseletre a stabilitás a jellemző. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet továbbra is a megszokott szakértő csapattal kínál professzionális szolgáltatásokat, megoldásokat szinte minden vállalati informatikai igényre, desktoptól kezdve egészen az adatközpontokig.