Sziget - Óbuda több projekttel kapcsolódik a fesztiválhoz

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 4. 17:49

Óbuda több projekttel kapcsolódik az augusztusi 20. Sziget fesztiválhoz: a kerület okostelefon-alkalmazásába bekerülnek a Sziget-programok, a fesztiválozóknak túravezetéseket szerveznek, a húszéves óbudai lakosok pedig fél áron vehetik meg a heti bérletet.

"A Sziget és Óbuda között évek óta jó az együttműködés és mindkét fél úgy gondolta, érdemes ezt tovább mélyíteni. A húszéves kerületi lakosok okmányirodai igazolással fél áron vehetik meg a bérletet a fesztiválra, az egyéb kedvezményekhez is szükséges és július 15-ig igényelhető (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártya kiváltásával" - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

 

Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere arról számolt be, hogy az idei Szigeten jelen lesz az óbudaiak által megálmodott Könyvmegálló, angol nyelvű túravezetéseket szerveznek a kerületi múzeumok és galériák bemutatására, a tavaly indult Óbuda okostelefon-alkalmazás részeként pedig letölthetők lesznek a Szigettel kapcsolatos programok.

 

"Szeretnénk, ha a fesztiválozókban is erősödne az a kép, hogy Óbuda a kultúra városa. Az óbudai Platán Könyvtárral együttműködésben a Szigeten létesülő Könyvmegállóban, vagyis a mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényen magyar és angol nyelven egyaránt fognak olvasnivalót találni az érdeklődők" - fejtette ki Bús Balázs.

 

Gerendai Károly megemlítette, hogy a az óbudai programlehetőségek azért is fontosak, mert a Sziget egy hete alatt 50 ezer külföldi látogat a fesztiválra, és a felmérések szerint a szigetlakók 97-98 százaléka várost is néz(ne).

 

Nyírő András, az Óbuda okostelefon-applikáció fejlesztésének vezetője szerint a Sziget fesztivál különleges lehetőséget biztosít az idelátogatók megszólítására, információk szolgáltatására.

 

Idén augusztus 5. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. Az idei Szigeten a pop-rock nagyszínpadon lép fel mások mellett a Stone Roses, a Killers, a Placebo, a Korn és az LMFAO, a World Music Party Színpadon a Pogues vagy a Shantel & Bukovina Club Orkestar.