Windows Phone 7-es okostelefonokra is kínál mobilalkalmazást a Sixt

forrás Prim Online, 2012. július 18. 12:01

A Sixt, Németország elsőszámú autókölcsönző cége, a Windows Phone 7 okostelefon felhasználói számára is elkészítette mobil-alkalmazását. Segítségével a cég ügyfelei 105 országban – köztük Magyarországon is – a mobiljukon jelölhetik ki és foglalhatják le a bérelni kívánt Sixt autókat. A Windows Phone piacterén már elérhető alkalmazás funkcióit teljes mértékben újragondolták annak érdekében, hogy a foglalási folyamat egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Az új alkalmazás sokkal több szolgáltatást kínál az egyszerű autófoglalásnál. Az állomáslokalizáló megmutatja, hogy a legközelebbi Sixt iroda milyen messze van, de helységnév alapján keresni is lehet az irodák között. Ha az alkalmazás megtalál egy Sixt állomást, megjeleníti a címét, nyitvatartási idejét, és egy térképen ábrázolja az odavezető optimális utat. Az ügyfelek arra is használhatják az alkalmazást, hogy belépjenek a személyes Sixt profiljukba vagy céges hozzáférésükbe, és így kezelhetik a meglévő foglalásaikat.

 


 

Az alkalmazásba beépült a nemrég bevezetett QR kódos foglalási rendszer. Amikor a felhasználók lefoglalják az autót, a Sixt rendszere küld egy QR kódot egyenesen az okostelefonra, majd mikor felvenné az autót az ügyfél, csak ezt a kódot kell bemutatnia az állomáson. Így a rendszer segítségével kevesebb papírmunkára és procedúrára van szükség, vagyis pár pillanat alatt átvehető a kívánt Sixt autó.
 

Az új alkalmazás most német, angol, francia és spanyol nyelven érhető el. Köszönve a Windows specifikus Metro programnyelvnek a Sixt app-ot bárki könnyen beépítheti a leggyakrabban használt alkalmazások közé, az „élő csempék” rendszerébe.


„A Window-os mobil alkalmazással gyakorlatilag teljessé vált a paletta, hisz a Sixt korábban már gondolt azokra az okostelefon-felhasználókra, akiknek mobilján iOS, Android, Bada vagy WebOS fut, de még a Blackberry tulajdonosok is letölthették saját Sixt-alkalmazásukat” – tudtuk meg Dévai Gábortól, a Sixt magyarországi képviseletét ellátó Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetőjétől. „Mostantól az egyre nagyobb számú Windows-mobilosok is telefonjukról intézhetik az autóbérléssel kapcsolatos teendőiket”.

 


Egy rövid összefoglaló a Sixt mobilalkalmazás előnyeiről, szolgáltatásairól:


-    Bármely járműkategóriában kiválaszthatjuk, hogy melyik autót szeretnénk bérelni, s ebbe beletartoznak a teherautók, kamionok és a felső kategóriás autók is.
-    Szűrők segítenek abban, hogy gyorsan megtaláljuk, amit keresünk.
-    Foglalhatunk a Sixt Express vagy Sixt Corporate tarifák szerint.
-    Az állomáskereső megmutatja a legközelebbi Sixt iroda helyzetét GPS-en keresztül, illetve tájékoztatást kérhetünk a kritériumainknak megfelelő iroda elérhetőségéről.
-    A belépési asszisztens segítségével könnyen létrehozható egy felhasználói profil.
-    A kapott QR-kód segítségével felgyorsítható az autófelvétel folyamata a Sixt állomáson.
-    Áttekinthetjük az autófoglalási archívumunkat.
-    Törölhetjük a foglalásunkat utazás közben, ha megváltoztak a terveink.
-    Visszajelzés funkció: foglalással kapcsolatos kérdésekben az ügyfélszolgálat és a technikai support áll a rendelkezésünkre.