D-Link tároló felhőszolgáltatásokkal iPhone-ra és Androidra optimalizálva

forrás Prim Online, 2012. augusztus 13. 20:15

Újabb D-Link cloud családtag érkezett a hazai piacra: a ShareCenter Cloud Kétfiókos NAS (DNS-320L) minden korábbinál egyszerűbb elérést biztosít az otthoni hálózaton biztonságosan tárolt filmjeinkhez, fotóinkhoz, zenéinkhez akár egy okostelefonról is. Mindehhez mindössze egy ingyenes mydlink Access-NAS alkalmazásra vagy a mydlink portálra van szükség – semmilyen beállítás vagy telepítés nem szükséges.

Egyre több háztartásban jelenik meg a második, harmadik laptop, okostelefonok, tablet gépek kerülnek be a Wi-Fi hálózatra - mindegyiken több-kevesebb médiatartalommal. Ha azonban egy adott fotót vagy filmet szeretnénk megnézni, sem megtalálni, sem egy másik gépről lejátszani nem egyszerű feladat. Ha pedig az adott gép elromlik, a tárolt állományok – családi fotók, letöltött filmek, munkák – leggyakrabban vele vesznek. Ha mentünk is adatokat, csak időközönként, a megosztás pedig még ma is sokszor egy pendrive körbeadását jelenti.

Pedig van 21. századi megoldás: A D-Link ShareCenter Cloud NAS képes valamennyi laptop és okostelefon számára bármikor és rendkívül egyszerűen elérhető módon biztonságosan tárolni minden médiafájlt vagy dokumentumot. Mindehhez pedig olyan webes környezetet biztosít, mely jelentősen megkönnyíti a böngészést anyagaink rengetegében, vagy azok továbbítását médialejátszók, játékkonzolok vagy okostelefonok irányába.

 



A személyes felhő – mintha otthon lennél
Az okostelefonok, tabletek és más mobil készülékek elhozták a hordozhatóság jelentette kényelmet. A hordozhatóság ára a tárkapacitás volt: a mobil eszközök memóriája nem képes tárolni a folyamatosan növekvő méretű filmeket, fotók ezreit vagy éppen a bemutatandó céges prezentációkat. A nyilvános felhőszolgáltatások (Amazon S3, Google Drive) pedig nem kellően biztonságosak: ha családi fotóink nem is vesznek el, a fiók vagy a jelszó elvesztése időlegesen vagy végleg elérhetetlenné teszi ezeket – mások számára pedig ezek megszerzése akár elérhetővé is. Mindezért még fizetnünk is kell.

A D-Link a személyes felhőben hisz: Tárold az adataid otthon, és érd el azokat bárhonnan, bármikor a D-Link ingyenes mydlink portáljáról vagy az iPhone illetve Android alkalmazásával. Tartsd a kontrollt a kezedben, és döntsd el Te, ki mely fájlokhoz férhet hozzá, és bővítsd a mobil készülékekkel elérhető tárhelyet akár 6TB-ra. Töltsd le mobilodra otthoni fájljaid, vagy helyezd biztonságba azonnal a telefonnal készített fotókat, videókat a D-Link SharePort Mobile alkalmazással.

Multimédia megosztása és továbbítása

Ha már a biztonságos tárolás, és a távoli elérés biztosított, jöhet a kényelem. A ShareCenter Cloud NAS DLNA tanúsított, így az itt tárolt filmeket számos ismert médialejátszó illetve a Smart TV készülékek (Samsung, Sony, LG) képesek megjeleníteni. Az iPod, iPad és iPhone tulajdonosok a beépített iTunes médiaszervert használhatják, míg a Torrent közösség a szintén integrált, három kattintással beállítható P2P BitTorrent alkalmazást veheti igénybe.

Összeszerelés és beállítás néhány mozdulattal
A ShareCenter™ Cloud RedDot Design Award-dal kitüntetett házába felülről mindenféle szerelés nélkül becsúsztatható két 3,5” szabványos SATA merevlemez, egyenként akár 3TB kapacitással. A beállítás varázslóban megadhatjuk, milyen RAID szintet szeretnénk (Standard, JBOD, RAID0 és RAID1), majd a lemezek formázása után használatba is vehető az extra tárhely.

Széleskörű backup védelem
A ShareCenter™ Cloud időzített helyi és távoli backup lehetőségeket kínál a hálózaton található számítógépekről vagy akár pendrive-okról is (push button backup). Természetesen a népszerűbb cloud szolgáltatások, így az Amazon S3 vagy az Apple Time Machine is rendelkezésre állnak.

Végre egy NAS MAC gépekhez
A D-Link Cloud a platform-függetlenséget szem előtt tartva kifejezetten a Mac tulajdonosoknak is tartogat csemegét: a D-Link Storage Utility Mac-re készített verziójával feltérképezhetők a D-Link NAS készülékek, elvégezhetők a LAN beállítások, és a HDD-k csatlakoztatásai virtuális meghajtókként. A ShareCenter Cloud támogatja az Apple Time Machine alkalmazást lehetővé téve a 10.5-ös verziótól kezdve az OS X-et futtató Mac gépek backup mentését a ShareCenter NAS-ra.
 
D-Link Green
A D-Link Green termékcsalád többi tagjához hasonlóan a DNS-320L is számos környezetbarát energiatakarékos funkcióval rendelkezik: a merevlemezek készenléti módba helyezése vagy a ventilátorsebesség hőmérséklethez igazítása csökkenti az áramfogyasztást, minimalizálja a zajkibocsátást, és megnöveli a készülékbe helyezett merevlemezek üzemidejét.

ShareCenter Cloud 2 fiókos Hálózati Tároló (NAS) - Legfontosabb jellemzők:

·    2 x 3.5” SATA merevlemez-fiók (összesen 6TB max. kapacitás)
·    USB 2.0 port (külső tároló vagy USB nyomtató / multifunkciós készülék csatlakoztatható)
·    Gigabit Ethernet Port
·    mydlink™ Cloud Services: fájlok és mappák elérése, letöltése, feltöltése, törlése mobilkészülékekről
·    Média távoli megosztása a mydlink™ mobile alkalmazással vagy PC-ről a mydlink™ Cloud Services portálon
·    DLNA tanúsított médiaszerver
·    Photo Centre szoftver
·    iTunes médiaszerver
·    BitTorrent motor
·    Széleskörű backup lehetőségek: helyi, távoli, USB és cloud backup

Ár és elérhetőség:
A D-Link ShareCenter Cloud 2 Fiókos Hálózati Tároló (DNS-320L) már kapható Magyarországon is, ajánlott ára 31 900 Ft.