Ricoh környezetbarát megoldások az EcoPrint-en

forrás Prim Online, 2012. augusztus 16. 10:02

A Ricoh Europe Berlinben, az EcoPrint Live-on szeptember 26-27-én mutatja be legújabb technológiai fejlesztéseit és szolgáltatásait, melyeknek célja, hogy segítsen a nyomdáknak csökkenteni a környezetre gyakorolt hatásukat.

A Ricoh Szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatás (Carbon Balanced Printing) programja, mellyel a nyomdákat célozza meg, a díjnyertes Fenntarthatósági Optimalizációs Programra épül, amely szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatást kínál az ügyfelek számára. A program kiszámolja minden egyes nyomtatási munka szén-dioxid „lábnyomát”, lehetővé téve a nyomdáknak, hogy ahol lehet csökkentsék vagy optimalizálják a termelést. Végül az elkerülhetetlenül fennmaradó szén-dioxid kibocsátást szén-dioxid kreditekkel semlegesíti. Ennek eredményeként az ügyfelek biztosak lehetnek benne, hogy a Ricoh eszközökön készült összes nyomat „szén-dioxid semleges” és környezettudatos módon készült. Készítettünk egy új szén-dioxid kalkulátort is, melynek segítségével a nyomdák kiszámolhatják és minimalizálhatják az ügyfeleik nyomtatási munkáinak szén-dioxid kibocsátását. Ez a kalkulátor a folyamatosan fejlődő Business Driver Programme keretén belül került bemutatásra.


A vállalat növekvő környezetbarát technológiai portfóliójának demonstrálására a Ricoh bemutatja a Ricoh Pro L4000 készüléket, ami következő generációs piezo-elektromos nyomtatófejekkel és korszerű latex alapú tintával biztosítja az alacsony környezeti hatásokat. Az eszköz továbbá széleskörű média támogatást is biztosít, így környezetbarát módon lehet külső és belső molinókat, reklámanyagokat nyomtatni. A készülék 2013 első negyedévében lesz elérhető Észak-Amerikában és Európában.


A Ricoh ezen felül bemutatja a termékélettartam megnövelésére irányuló törekvéseit is, mint például az újrahasznosított eszközöket (Greenline gépek), valamint az újrahasznosított kellékeket és kommunikációs eszközöket.


A Ricoh megragadja a lehetőséget, hogy bemutassa a vágott papíros digitális nyomdagépei hogyan nyerték el a nemzetközi Association of the Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványt.


A látogatók a show innovációs paneljén keresztül többet is megtudhatnak a fenntarthatóság fontosságáról a termékfejlesztésben. A Ricoh Europe részéről Graham Moore lesz az egyik résztvevője a show első napján megtartandó kerekasztal beszélgetésnek.