A legnagyobb hazai és nemzetközi gazdasági szereplők előtt mutatkozhatnak be a legjobbak

forrás Prim Online, 2012. augusztus 28. 17:50

2012 október 4-én és 5-én rendezi meg hazánk a Budapest Conference on Cyberspace-t, az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményét, amelyre mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil résztvevőt várnak. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök fogja tartani. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) a Magyar Külügyminisztérium felkérésére meghirdette a "Keressük Magyarország kiber-innovátorait!" elnevezésű pályázatát, amelynek 20 nyertese ezen az eseményen állíthat ki októberben. A kiállítás célja, hogy a konferencia magyar és nemzetközi IT gurukból, szakpolitikusokból és befektetőkből álló több száz fős közönsége megismerje a leginnovatívabb hazai digitális fejlesztéseket. 

A konferenciával egybekötött kiűállításra a szervezők olyan cégek és egyének nevezését várják szeptember 5-ig, akik nemzetközi szintű, infokommunikációs technológiára épülő hitech megoldásokat kínálnak a kibertér legégetőbb kihívásaira. Fontos, hogy a résztvevők olyan projektekkel nevezzenek, amelyek amelyek kész prototípus állapotban vannak és látványosan bemutathatók.

 

"A Konferencia kiemelten fontos részének tartom az MMKlaszter által szervezett innovációs kiállítást, amelynek 20 kiállítóját a most induló pályázaton jelentkezők közül választja majd ki a független szakmai zsűri. A kiírás szerint előnyben részesülnek majd a konferencia tematikájához illeszkedő pályaművek, így érdemes a kibertér biztonságát, szabadságát, illetve a gazdasági-társadalmi jólét növelésében, így például az egészségügyben játszott szerepét erősítő megoldásokra összpontosítani" - mondta Sztáray Péter külügyi helyettes államtitkár, a konferencia miniszteri biztosa.

 

A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter vagy a Külügyminisztérium honlapján olvasható el, a nevezési űrlap ugyanezen oldalakról tölthető le. További információ: Kiss Gabriella (30/8661923,  kiss.gabriella@mmklaszter.com)