LG Optimus G – a csúcsragadozó

forrás Prim Online, 2012. augusztus 30. 19:11

Az LG Electronics (LG) legújabb prémiumkategóriás okostelefonja, az elegáns és karcsú LG Optimus G kiváló teljesítményt és innovatív felhasználói élményt nyújt. Az LG Optimus G az LTE képes készülékek közül elsőként tartalmazza a Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro elnevezésű négymagos processzort. A készülék magas mércét állít a jövőben megjelenő LG prémiumkategóriás okostelefonok elé.

A csúcsok csúcsa


A legjobb okostelefon megalkotásához az LG az iparág vezető partnereit és technológiáit hívta segítségül. Az LG és a Qualcomm együttműködésének célja az volt, hogy megalkossák az első Snapdragon™ S4 Pro CPU-val szerelt LTE okostelefont, amely az LG Optimus G-ben öltött testet. Az LG testvérvállalataival, az LG Chem-mel, az LG Display-jel és az LG Innotek-kel is együttműködött a kiemelkedő akkumulátorkapacitás, megjelenítés és felhasználói élmény elérése érdekében.



Négymagos processzor LTE technológiával


Az LG Optimus G lesz az első olyan nemzetközi kereskedelmi forgalomban kapható okostelefon, amely négymagos Krait CPU-t, LTE kompatibilis szolgáltatásokat és a legújabb generációs Adreno™ 320 (GPU) grafikus vezérlőt tartalmazó Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzorra épül. A Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz-es és Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSMP) technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a magok egymástól függetlenül lépjenek működésbe vagy kapcsoljanak ki. Az Adreno 320 emellett több mint háromszor olyan gyors, mint a korábbi Snapdragon processzorokban található Adreno 225, így a gyorsabb képfrissítés, a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb HD felbontású képek támogatása révén sokkal élvezetesebb játékélményt nyújt.

Élvonalbeli kijelző és kiemelkedő akkumulátor-hatékonyság


Az LG Display közreműködésének köszönhetően az LG Optimus G gyönyörű 4,7 hüvelykes (~11,9 cm) WXGA True HD IPS+ kijelzőt kapott, amely 320 ppi pixelsűrűséggel (1280x768 képpont) és 15:9 képarányú Stripe RGB IPS panellel rendelkezik. Az LG Display technológiai határait túllépve kifejlesztette a True HD IPS+ kijelzőt, amely éles, kontrasztos képének és az sRGB színtér 100%-ának visszaadásával természetes és élethű látványt nyújt.

Az LG Optimus G lesz az első olyan okostelefon, amely az LG Innotek és az LG Display által érintőképernyős panelekhez (TSP) újonnan kifejlesztett G2 Touch Hybrid Display kijelzőt kapja meg. A minden jelenlegi érintőképernyős panelnél keskenyebb G2 Touch Hybrid Display kijelző még a szabadban is teljesen tükröződésmentes, így élesebb és kontrasztosabb képet ad. Az új technológiának köszönhetően a képernyőpanel vékonyabb lett, ennek ellenére maga a képernyő sokkal jobban ellenáll a külső behatásoknak.

Az LG Chem egy nagy sűrűségű 2100 mAh akkumulátort fejlesztett ki, amelyet nagyobb kapacitás és hosszabb töltési ciklus jellemez. Az új technológia eredményeképpen az akkumulátor élettartama 800 ciklusra nőtt 80%-os akkumulátorkapacitás mellett, amely jóval kedvezőbb, mint a hagyományos telefonakkumulátorok 500 ciklusig terjedő élettartama.

Továbbfejlesztett felhasználói élmény (UX) a hatékonyság és a szórakozás szolgálatában


Az LG Optimus G minden elvárásnak megfelel, legyen szó akár funkcionalitásról, akár szórakozásról; nagy felbontású 13 MP-es kamerával és egyedi beépített alkalmazásokkal, funkciókkal rendelkezik, melyek, különleges felhasználói élményt (UX) nyújtanak:

A Live Zooming (Valós idejű zoom) segítségével a videofelvételek lejátszásakor a kép tetszőlegesen kicsinyíthető és nagyítható.

A két képernyős Dual Play technológia nem csupán az okostelefon és a TV közötti tükrözést, hanem eltérő tartalmak megjelenítését is lehetővé teszi a két képernyőn. A felhasználó például a televízión lejátszhatja a prezentációjához tartozó diákat, míg az azokhoz tartozó jegyzeteket az LG Optimus G-n olvashatja.

Az elsőként az LG Optimus Vu:-ban megjelenő QMemoTM segítségével a felhasználók közvetlenül, ujjbeggyel írhatnak, rajzolhatnak vagy jegyzetelhetnek a rögzített képernyőfelvételre, és ezt azonnal meg is oszthatják azokat mellékletként vagy URL-ként.

A Time Catch Shot (legjobban elkapott pillanat) funkcióval a felhasználók több kép közül választhatják ki a legjobban sikerült felvételt, akár már rögtön az exponáló gomb felengedése előtti pillanatban készült képet is.

A Cheese Shutter funkció használatakor hangutasításra exponál a készülék.

Az egyedi felhasználói élményt nyújtó funkcióknak köszönhetően az egyszerű párhuzamos feladatvégzésnél összetettebb feladatok is azonnal, felhasználóbarát módon és hatékonyan végezhetők el.

Innovatív és modern megjelenés


Az LG az Optimus G megalkotásakor is megőrizte egyedülálló formatervezési koncepcióját. A telefon feltűnően keskeny kialakítása időtlen szépséget sugároz, amely tökéletesen példázza az LG formatervezési filozófiáját. A hátlap prémium minőségű üvegét keretező polarizált üveg letisztult, modern megjelenést eredményez. A G2 Touch Hybrid Display kijelző fontos eleme az LG Optimus G formatervének, mivel csökkentette a készülék vastagságát, így annak fogása sokkal kényelmesebb lett. A koromfekete elülső oldali kijelző észrevétlenül simul a készülékvázba.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a felhasználók minden funkciót élvezni fognak, amit az LG Optimus G–vel kínálunk.” – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – „Az LG Optimus G jóval több egy nagyteljesítményű, a legújabb extrákkal felszerelt telefonnál. A készülék megszületése érdekében a világ legjobb alkatrészgyártói fogtak össze, az eredmény pedig egy olyan okostelefon, amely kiemelkedik a hétköznapi készülékek tengeréből.”

Az LG Optimus G japán változata elsőként az NTT DOCOMO kínálatában szerepel majd. A telefon nemzetközi változata szeptemberben jelenik meg Koreában, majd ezt követően világszerte megvásárolható lesz.

Főbb termékjellemzők:


Ÿ    Chipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor 1,5 GHz-es Quad-Core CPU, Adreno 320 GPU, és 4G LTE technológia
Ÿ    Operációs rendszer: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Ÿ    Hálózat: 2G / 3G / 4G LTE
Ÿ    Kijelző: 4,7 hüvelykes (~11,9 cm) WXGA True HD IPS+ (1280x768 képpont) / 15:9 képarány
Ÿ    Memória: 32 GB
Ÿ    RAM: 2 GB DDR
Ÿ    Kamera: 13 MP (hátsó) / 1,3 MP (elülső)
Ÿ    Akkumulátor: 2100 mAh
Ÿ    Méret: 131,9 x 68,9 x 8,45 mm
Ÿ    Tömeg: 145 g
Ÿ    Egyéb: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC