Okostelefonokhoz az ESET Mobile Security a legkomplexebb védelmi rendszer

forrás Prim Online, 2012. szeptember 13. 19:49

Az idén díjnyertes technológiájának 25. születésnapját ünneplő ESET, a proaktív biztonságtechnológia terén vezető vállalat, az ESET Android alapú terméke, az ESET Mobile Security kiváló minősítést kapott a vírusirtókat tesztelő független AV-Comparatives legutóbbi mobil védelmi megoldásokat pellengérre állító tesztjében.

A mobilokra tervezett szoftver az összes fő kategóriában magas pontszámot ért el, és kiváló minősítést kapott például az alacsony akkumulátorhasználattal kapcsolatban is. Az ESET Android platformra tervezett termékét a rosszindulatú programok felderítése és a kéretlen reklámprogramok kimutatásának megoldása a legjobb termék kategóriájába emelte.

Az AV-Comparatives tanulmánya olyan fontos funkciók alapján elemez, mint a vírus- és kémprogramvédelem, a spam és a lopás elleni védelem, a SIM kártya azonosítás, valamint a telefonok távoli lezárásának és a rajta tárolt adatok törlésének lehetősége. A tesztelők ezek mellett az ESET Mobile Security problémamentes, egyszerű telepítését és a „többi termékhez képest a vírusvédelmi beállítások sokoldalúságát” emelték ki. Az egyik legfontosabb vélemény szerint „ez a termék azon kevesek egyike, melyen érzékeny adatok megszerzése a távoli törlés végrehajtása után, szinte lehetetlen, mivel az ESET Mobile Security felülírja a telefon teljes memóriáját. „Az ESET Mobile az összes modern biztonsági elemet tartalmazza, melyre egy mai okostelefonnak szüksége van” – foglalja össze az elemzést az AV-Comparatives.

„Az ESET Mobile Security elkötelezett fejlesztői csapata mindent megtesz azért, hogy a legfejlettebb megoldást nyújtsa úton lévő ügyfelei számára. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan elismert tesztszervezet, mint az AV-Comparatives díjazta technológiánkat és tehetségünket” – mondta Miroslav Majtáz, az ESET Mobile Security termékmenedzsere. Az ESET az elkövetkező hetekben tervezi megjelentetni az üzleti ügyfeleknek szánt mobil biztonsági szoftverét, az Android operációs rendszeren működő ESET Endpoint Securityt.