Új Apple iTunes: egyszerűsített megjelenés és tökéletesebb iCloud integráció

forrás Prim Online, 2012. szeptember 16. 11:52

Az Apple bemutatta a Mac és PC rendszerű számítógépekhez készült iTunes új verzióját. A világ legnépszerűbb online zene-, alkalmazás-, tévéműsor- és filmáruháza új külsővel, teljes mértékben áttervezett lejátszóval és tökéletes iCloud integrációval várja a felhasználókat. Az új iTunes októberben jelenik meg, és nagymértékben egyszerűsített, letisztultabb felületével a felhasználók szeme előtt fogja tartani kedvenc iTunes-tartalmaikat. Az iCloud integrációnak köszönhetően a zenék, filmek és tévéműsorok mind megjelennek a felhasználó Mac számítógépén vagy PC-jén lévő iTunes könyvtárában, illetve bármikor lejátszhatja őket, bármilyen iOS-eszközön vagy számítógépen vásárolta is azokat. Az iTunes Store, az App Store és az iBookstore áruházakat pedig abban a szellemben tervezték át, hogy a kedvenc tartalmak megvásárlása minden eddiginél egyszerűbb legyen iPhone-on, iPaden, iPod touch-on, Mac-en és PC-n is.

Az áttervezett iTunes egy egyszerűbb és letisztultabb felülettel, teljes képernyőn jelenik meg a Mac számítógépeken és a PC-ken is, a kedvenc tartalmakat helyezve az előtérbe. Az új könyvtárnézetben könnyebb áttekinteni a zenéket, tévéműsorokat és filmeket. A kívánt kategóriába tartozó tartalmak megtekintéséhez csak a kategóriára kell kattintani. A kinyitható albumnézetben egy-egy album számainak listája jelenik meg, eközben azonban tovább böngészhet a felhasználó a zenéi között. Az új keresési funkció a teljes iTunes-könyvtárban keres, beleértve a zenéket, a filmeket és a tévéműsorokat is. Az újragondolt mini lejátszó kis eszközsávján egyszerű a zenelejátszás vezérlése – például a könyvtár megnyitása nélkül átugorhat a felhasználó a következő számra, vagy más zenéket kereshet. A következő dalokat jelző funkcióban a felhasználók megtekinthetik, hogy milyen számok következnek, továbbá a lejátszani kívánt dalokat és albumokat felvehetik erre a listára.

Az iCloud révén az iTunes-on keresztül vásárolt minden tartalom megjelenik a felhőben, és így iPhone-ról, iPadról, iPod touch-ról, Macről, PC-ről és Apple TV-ről is elérhető. Az új iTunes tökéletesen integrálódik az iClouddal: az iCloud a vásárlásra használt eszköztől függetlenül automatikusan a Mac számítógépek és PC-k könyvtárába helyezi a megvásárolt tartalmakat. Az iCould arra is emlékszik, hogy a felhasználó hol hagyta abba kedvenc filmjei és tévéműsorai nézését – bármilyen eszközön nézte is előzőleg.

Az újratervezett iTunes Store, App Store és iBookstore letisztult felülete egyszerűbbé és élvezetesebbé varázsolja a vásárlást. A kiemelt tartalmak közvetlenül az oldalak felső részén jelennek meg, a könnyen tallózható polcok pedig népszerű zenéket, filmeket és tévéműsorokat kínálnak. Az áruházak azt is megjegyzik, hogy korábban milyen zenékbe hallgatott bele, illetve milyen filmekbe és tévéműsorokba pillantott bele a látogató. Az iCould révén ez a funkció minden eszközről elérhető. És még egy újdonság: a felhasználók úgy hallgathatnak meg egy 90 másodperces részt egy-egy zeneszámból, hogy közben tovább böngészhetik az áruházat.

Az új iTunes ingyenes letöltésként jelenik meg októberben, a www.itunes.com weboldalon.

Az iTunes Store a katalógusában található több mint 26 millió zeneszámmal, 700 000 alkalmazással, 190 000 sorozatepizóddal és 45 000 filmmel a világ legnépszerűbb online zene-, alkalmazás-, tévéműsor- és filmáruháza. Az iTunes Store a legkiválóbb eszköz az iOS-, Mac- és PC-felhasználóknak a jogtiszta zenék és videók online keresésére és megvásárlására. Az iTunes a világ legnépszerűbb médialejátszója Mac számítógépeken és PC-ken.