MG5450, MG6350, iP7250: Három új Canon PIXMA nyomtató

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 10:40

A Canon multifunkciós nyomtatóinak családjához csatlakozik az MG5450 és MG6350 típusú két nagyteljesítményű PIXMA-készülék, amelyek nagyobb nyomtatási sebességet, a költségtakarékos XL tinták használatát, valamint kibővített csatlakozási lehetőségeket kínálnak az otthoni nyomtatás során.  Szintén ma jelent meg az új PIXMA iP7250, az iP4950-et felváltó dokumentum- és fényképnyomtató, amely gyorsabb nyomtatást és Wi-Fi kapcsolatot kínál. Az iP7250 a táblagépről és okostelefonról végzett nyomtatást is támogatja.

Megújult formaterv
Mindhárom új PIXMA nyomtatót úgy tervezték, hogy illeszkedjen a lakókörnyezeti elvárásokhoz. Az alacsony, két első tálcával rendelkező új nyomtatók egyszerűen tárolhatók és használhatók szűk terekben is – ha kevés a hely a szobában, akár a polcon is elférnek. A két tálcának köszönhetően egyszerűbb váltani a dokumentumok és fényképek között, hiszen egyszerre kétféle méretű papír is betölthető. 


Az MG5450 és MG6350 „snap edge” kialakítása határozottabbá teszi a nyomtató megjelenését, ugyanakkor leegyszerűsíti a tintapatronok cseréjét. Mindhárom nyomtatóhoz opcionálisan Canon nagykapacitású XL tintapatronok is vásárolhatóak, amelyekkel patrononként akár kétszer annyi nyomat is készíthető, mint a normál méretű patronokkal. A ritkább patroncserével idő és pénz takarítható meg.


A legújabb PIXMA nyomtatók úgy készültek, hogy még egyszerűbb legyen a használatuk. Az MG6350-en például egy nagy, 8,8 cm átmérőjű, színes érintőképernyő található, amely a nyomtató felszínébe épített Canon Intelligens Érintésvezérléssel együtt egyszerű, magától értetődő, fényekkel irányított érintéses kezelést tesz lehetővé gombok használata nélkül.
Az új nyomtatók az automatikus kikapcsolás funkcióval energiatakarékosabban működnek: beállítható, hogy a PIXMA készülékek egy meghatározott idő eltelte után automatikusan kikapcsoljanak. A még nagyobb kényelem érdekében lehetőség van automatikus bekapcsolásra is: különösen vezeték nélküli nyomtatásnál praktikus, hogy a nyomtató automatikusan be tud kapcsolni, amikor egy nyomtatási feladat érkezik rá.


Problémamentes csatlakozás
A Wi-Fi-n keresztüli egyszerű csatlakozás az új PIXMA nyomtatók fontos újdonsága, amelynek révén több otthoni PC, táblagép és okostelefon is képes egyszerre használni a nyomtatót. Az MG5450 és MG6350 egyaránt támogatja a PIXMA Cloud Link funkciót, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok vagy Gmail-csatolmányok (például JPEG vagy PDF fájlok) otthon bármelyik okostelefonról, tábla- vagy noteszgépről kinyomtathatók. A még nagyobb szabadság érdekében a PIXMA Cloud Linkkel az online fényképalbumok, illetve praktikus nyomtatási sablonok az interneten keresztül is elérhetők.


Az új Canon PIXMA nyomtatókkal a kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videokamerákról közvetlenül is lehet nyomtatni. A PictBridge szabványnak megfelelő fényképezőgépeket és az új PIXMA nyomtatókat ugyanahhoz a wireless hálózathoz csatlakoztatva, a képek közvetlenül kinyomtathatók vezetékes kapcsolat nélkül is.


Kreatív szoftver
Mindhárom nyomtató a Canon legfrissebb My Image Garden szoftverével együtt érkezik, amelynek része a megújult külsejű CREATIVE PARK PREMIUM is. A Canon új Print Your Days Facebook-alkalmazásával a fényképek kreatív elrendezésben közvetlenül a Facebookról is kinyomtathatóak  anélkül, hogy bármi más kiegészítő szoftverre lenne szükség.


PIXMA iP7250
A nagyteljesítményű PIXMA iP7250 a Canon első egyfunkciós nyomtatója, amelyik Wi-Fi csatlakozást kapott.  Az iP7250 öttintás rendszert használ a gyors nyomtatáshoz: az A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el monokróm és 10 kép/perc sebességgel színes nyomatok esetén.  További fontos funkció a közvetlen nyomtatás táblagépekről és okostelefonokról, a két előoldali papírtálca, a lemezek közvetlen nyomtatása, az automatikus be- és kikapcsolás, és az automatikus kétoldalas nyomtatás, amellyel a papírfogyasztás akár felére csökkenthető.


PIXMA MG5450
Az új PIXMA MG5450 egy modern multifunkcionális fényképnyomtató, amely egy 7,5 cm-es TFT kijelzőt és öttintás rendszert kínál. Az MG5450 ezenfelül Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, szolgáltatásai között ott van a Google Cloud Printjét is tartalmazó PIXMA Cloud Link, emellett táblagépről és okostelefonról is lehet rá nyomtatni, így remek választás fiatal szakemberek számára. Az MG5450 jellemzője az alacsony profilú kialakítás, a két előoldali papírtálca, valamint az automatikus kétoldalas nyomtatás. Az MG5450 a minőségi A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el fekete-fehérben és 10 kép/perc sebességgel színesben. Szintén van lehetőség az XL tintapatronok használatára. 


PIXMA MG6350
A PIXMA MG6350 egy felsőkategóriás, multifunkcionális nyomtató, amellyel a fényképek rajongói kiváló minőségű képeket nyomtathatnak. A nyomtató hattintás rendszert használ, a minőségi szürkeárnyalatos nyomatok érdekében plusz egy szürke színnel. Szintén megtalálható benne a Canon intuitív Intelligens Kezelőfelülete és egy 8,8 cm-es TFT érintőképernyő. Az MG6350 Wi-Fi kapcsolatot és egy sor kapcsolódási funkciót kínál a PC nélküli nyomtatáshoz. Az MG6350 extra funkciói között megtalálható az automatikus kétoldalas nyomtatás, az Ethernet-kapcsolat, a közvetlen lemeznyomtatás és a Canon új XL tintapatronjainak használata. A nyomtató az A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el fekete-fehérben és 10 kép/perc sebességgel színesben. Az új MG6350 tetszetős fehér színben is kapható lesz, így bárki a stílusának megfelelő designt választhatja.


Elérhetőség
A PIXMA iP7250, PIXMA MG5450 és PIXMA MG6350 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2012 novemberétől lesz elérhető.

PIXMA iP7250 – a legfontosabb jellemzők:

·    Nagyteljesítményű, öttintás fényképnyomtató Wi-Fi kapcsolattal
·    Gyors, fotólabor minőségű nyomtatás
·    Alacsony profilú kialakítás beépített papírtálcákkal
·    Táblagép és okostelefon csatlakoztatásra kész
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az opcionális XL tintákkal

PIXMA MG5450 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagyteljesítményű, öttintás, multifunkcionális fényképnyomtató
·    Internetes nyomtatás a PIXMA Cloud Linkkel
·    Alacsony profil, elegáns kialakítás
·    Táblagép és okostelefon csatlakoztatásra kész
·    Gyors, minőségi nyomtatás
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az opcionális XL tintákkal

PIXMA MG6350 – a legfontosabb jellemzők:

·    Felsőkategóriás, hattintás, multifunkcionális fényképnyomtató
·    Internetes nyomtatás a PIXMA Cloud Linkkel
·    Intuitív érintőpanel 8,8 cm-es érintőképernyővel
·    Alacsony profil, elegáns kivitel, fekete és fehér színben
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás