OpenStack-alapú, vállalati privát felhő megoldás a SUSE-tól

forrás Prim Online, 2012. szeptember 19. 12:15

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE első, vállalati szintű támogatással érkező, privát felhő megoldása, a SUSE Cloud.

A CloudOpen 2012  rendezvényen bemutatott, OpenStack-alapú termék egy felhőfelügyeleti platform, amely lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise-alapú, privát felhő infrastruktúrák egyszerű telepítését és felügyeletét. A megoldás központosított erőforrás-felügyeleti eszközei révén betekintést nyújt a felhő infrastruktúrában zajló folyamatokba, és nyomon követi a rendelkezésre álló kapacitásokat, így a szolgáltatások optimalizáltan és automatizáltan telepíthetők. A felhőalapú számítástechnikára váltó szervezeteknek gyakran kell új hardvereket és szoftvereket beszerezniük és telepíteniük.  A SUSE Cloud viszont lehetővé teszi, hogy a vállalatok a meglévő infrastruktúrát használják az átállás után is, ráadásul az aktuális licencelési költségek optimalizálásához is hozzájárul. 

 „A SUSE Cloud terméket használó vállalatok a SUSE széleskörű iparági támogatottságának minden előnyéből profitálhatnak: a vállalati Linux disztribúciók közül a SUSE rendelkezik a legnagyobb választékkal, a külső gyártótól származó tanúsított alkalmazások, illetve az iparági szabványoknak megfelelő tanúsítással rendelkező hardverek terén egyaránt. Ennek eredményeként a SUSE ügyfelei biztosak lehetnek abban, hogy jelenleg használt szoftver- és infrastruktúra-megoldásaikat a felhőben is tudják majd használni” – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A SUSE Cloud az OpenStack projektre épül, amelyben 180 vállalat több mint 3300 fejlesztője közreműködik. Az OpenStack projektben kulcsszerepet játszó SUSE a piaci igényeknek megfelelően, az OpenStack jelentős iparági támogatottsága és az aktív közösség miatt választotta ezt a technológiát a SUSE Cloud alapjául.

„Az olyan nyílt forráskódú technológiák, mint a KVM, a Xen és a Linux, rendkívül sikeresnek bizonyultak a felhőalapú megoldások között, és az OpenStack várhatóan hasonló jövő elé néz – mondta Gary Chen, az IDC felhőalapú és virtuális rendszerek szoftvereiért felelős kutatási igazgatója. – Az OpenStack legújabb kiadása egy olyan megoldás, amely iránt a cégek aktívan érdeklődnek. A SUSE a megfelelő időben lépett a színtérre ahhoz, hogy segítséget nyújthasson a vállalatoknak a privát felhők létrehozásában.”

A SUSE Cloud a következő lehetőségeket és előnyöket kínálja a vállalatok számára:

•    Gyorsabb és jobban testreszabott szolgáltatások biztosítása a különböző részlegek számára: a SUSE Cloud dinamikus és rugalmas privát felhő-infrastruktúrát kínál automatizálási, önkiszolgáló és az informatikai szolgáltatásokat szabványosító funkcióinak köszönhetően, továbbá segít az új üzleti szolgáltatások biztosításához szükséges időigényes folyamatok automatizálásában.
•    Színvonalas támogatás: a SUSE Cloud mellé világszerte 24 órás műszaki támogatás jár a hét minden napján. A megoldás teljes mértékben integrált a SUSE frissítési folyamataival, így a vállalatok egyszerűen frissíthetik és javíthatják felhőalapú alkalmazásaikat. A támogatás a SUSE Cloud-összetevőkre és a felhőt alkotó, annak alapjául szolgáló SUSE Linux Enterprise Server rendszerekre egyaránt kiterjed.
•    A közösségi innováció nyújtotta előnyök kihasználása: a SUSE Cloud az OpenStack Essex kiadásának minden összetevőjét támogatja, amelyhez összesen 55 vállalat 200 fejlesztője járult hozzá. A SUSE Cloud jövőbeni verziói továbbra is követik majd az OpenStack kiadásainak hat hónapos ciklusát.
•    Egyszerű telepítés és felügyelet: a SUSE Studio integrálásával a vállalkozások gyorsan telepíthetnek és módosíthatnak alkalmazásokat a privát vagy nyilvános felhőben való használathoz. A SUSE Manager segítségével felügyelve a nyilvános és privát felhőkben futó informatikai szolgáltatásokat, a vállalatok hatékonyan karbantarthatják és monitorozhatják a Linux környezeteket a felhőn belül és kívül egyaránt.
•    Hatékonyan méretezhető infrastruktúra: a számítási erőforrások használatának nyomon követése és a szolgáltatások biztosításának automatizálása révén a SUSE Cloud javítja a szerverek kihasználtságát, és lehetővé teszi a vállalatok számára az infrastruktúra bővítését, további munkaerő felvétele nélkül.

A SUSE Cloud már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/susecloud !