Freecom külső meghajtó TV programok rögzítésére

forrás Prim Online, 2012. szeptember 24. 13:37

A Freecom bemutatta a Mobile Drive Sq TV-t, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy televíziós programokat rögzítsünk rá USB-n keresztül. A kompakt, 2,5 colos SATA merevlemez egy speciálisan tervezett rögzítőegységgel érkezik, aminek segítségével az eszközt könnyedén elhelyezhetjük a tévénk hátoldalán és csatlakoztathatjuk az USB-porthoz.

Az okostévék gyors terjedése jó hír azoknak, akik USB-n keresztül szeretnék rögzíteni a műsorokat. A legtöbb középkategóriás TV ma már rendelkezik egy vagy több USB-porttal, a fogyasztók pedig egyre inkább szeretnék fényképeiket és filmjeiket a televízióhoz csatlakoztatott USB-eszközökről megnézni. Az USB-n keresztül való műsorrögzítési lehetőség, ami a felsőkategóriás televíziók sajátja, lehetővé teszi számunkra, hogy a hagyományosan DVR (merevlemezzel ellátott Set-Top-Box) vagy DVD-felvevő helyett a Mobile Drive Sq TV-vel vegyük fel a programokat, nagyobb kapacitáshoz jutva ezzel.



A prémium minőségű  Mobile Drive Sq 500 gigabájtos és egy terabájtos változatban érhető el, áramellátását pedig a televízióhoz csatlakoztatott USB-kábel biztosítja, így nincs szükség külön vezetékre és konnektorra. 

A könnyű külső meghajtó mindemellett ugyanúgy használható személyi számítógépek és hálózatok adatainak, szoftvereinek és biztonsági mentéseinek tárolására. Az USB 3.0 szabvány segítségével (Ami az USB 2.0 portokkal is kompatibilis) az adatok átlagosan mintegy 130 megabájt/másodperc sebességgel továbbíthatóak az eszközök között. A kiváló minőségű merevlemez egy mellékelt Nero Backup szoftverrel érkezik és egy energiatakarékossági funkciót is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a meghajtó kikapcsolódjon, amennyiben nincs használatban.

A Mobile Drive Sq-t az elismert ipari formatervezővel, Arman Emami-val együttműködve tervezték, aki már számos dizájn díj büszke tulajdonosa, többek között a 2012-es iF Design Award-ot, a Universal Design Award-ot és a Red Dot Design Award-ot tudhatja magáénak. A Mobile Drive Sq TV vonalai kifinomultak, sarkai lekerekítettek, házát pedig homokfúvott rozsdamentes acélból készítik, hogy ellenáljon a karcolásoknak és az ujjlenyomatok se látszódjanak.

Árak és elérhetőség
A Freecom Mobile Drive Sq TV 500 gigabájtos és 1 terabájtos változatokban érhető el. A két verzió ajánlott fogyasztói ára 28 ezer forint és 38 ezer forint. A Freecom termékekhez két év garancia és korlátlan telefonos terméktámogatás jár.