Megjelent az F-Secure Internet Security 2013

forrás Prim Online, 2012. október 1. 11:26

Az F-Secure végpontvédelmi megoldásának új verziója biztonságosabbá teszi az interneten való böngészést, e-banki ügyintézést és online vásárlást is PC-n, tableten és okostelefonon egyaránt.

A finn F-Secure IT-biztonsági vállalat bejelentette, hogy elérhető a vállalat végpontvédelmi megoldása, az F-Secure Internet Security 2013 legújabb verziója, amely magas szintű védelmet nyújt a felhasználók számítógépe és mindennapi online tevékenysége számára. Az Internet Security korábbi verziói olyan elismert, az iparágban vezető független elemző szervezetek tesztjein értek el kiváló eredményt, mint az AV-TEST vagy az AV-Comparatives. A szoftver legújabb változatának kiadásával az F-Secure azt a több mint 20 éves hagyományt folytatja, amely a lehető legjobb internetes védelmet biztosítja a felhasználóknak világszerte. Az F-Secure ezzel egy időben kiadta az F-Secure Mobile Security program új, díjazott verzióját is, amely most teljesen megújult, és egyszerű felhasználói élményt nyújt az androidos eszközökre. A most kiadott védelmi megoldások, az F-Secure Mobile Security és az F-Secure Internet Security 2013 csomagban is beszerezhetők, így a felhasználók egyetlen vásárlással gondoskodhatnak számítógépük, okostelefonjuk és tabletjük védelméről.

A közelmúltban kiadott F-Secure Threat Report 2012 szerint a felhasználók továbbra is számos rosszindulatú számítógépes program támadásának vannak kitéve, mint például a ransomware (zsaroló), a rogueware (hamis biztonsági szoftver) vagy az úgynevezett bankoló trójaiak. Az okostelefonok terjedésével párhuzamosan pedig az Android operációs rendszer sebezhetőségeit kihasználó kártevők is jelentős mértékben megszaporodtak, csak 2012 második negyedévében 5333 különböző kártékony alkalmazást detektált az F-Secure, ami 64 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

“Célunk az, hogy a lehető legbiztonságosabb online élményeket biztosítsuk ügyfeleinknek, ezt a törekvésünket a független tesztek kiváló eredményei folyamatosan alátámasztják. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk” – mondta Perttu Tynkkynen, az F-Secure fogyasztói részlegének kereskedelmi és marketing igazgatója.

Biztonságos online bankolás, újratervezett tűzfal és Windows 8 támogatás

Az F-Secure Internet Security 2013 támogatja a legnépszerűbb böngészőket, köztük a Google Chrome-ot is, így biztonságos internetezést tesz lehetővé. A programba beépített újratervezett tűzfal kiegészítő szűrőkkel rendelkezik, és zökkenőmentesen működik az otthoni és nyilvános hálózatokon egyaránt. Az új verzió emellett támogatja a Windows 8 operációs rendszert is. Az F-Secure Internet Security bizonyos funkciói az elkövetkező év folyamán automatikusan frissülnek. A hamarosan megjelenő új e-bankolást segítő kiegészítő például biztonságossá teszi az online bankolási folyamatokat és fejlett védelmet garantál a még ismeretlen, jövőbeni bankoló trójaiak ellen.

Előre csomagolt teljesítmény

A magyar nyelvű kezelőfelülettel is rendelkező végpontvédelmi megoldás, az F-Secure Internet Security 2013 magas szintű védelmet nyújt a felhasználók számítógépe és mindennapos online tevékenysége számára:

•       valós idejű felhő alapú technológiával azonnali védelmet nyújt minden típusú fenyegetettséggel szemben

•       biztosítja az aggodalom nélküli internetezést, online bankolást és vásárlást

•       garantálja az online identitás védelmét

•       tűzfala véd a külső támadások ellen

•       védelmet jelent a spamekkel és az adathalász emailekkel szemben

•       óvja gyermekét az interneten található nemkívánatos tartalmaktól

•       szülői felügyeletet biztosít a gyermekek internetezéséhez

•       szükség esetén távsegítség is igénybe vehető online (chat) vagy telefonon keresztül

•       támogatja a következő operációs rendszereket: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition

Az F-Secure számítógépek védelmére összeállított portfólióját az F-Secure Anti-Virus és az F-Secure Anti-Virus for Mac teszi teljessé.

Elérhetőség

Az F-Secure Internet Security 2013 és az F-Secure Mobile Security már megvásárolható a http://www.antivirushaz.hu/ weboldalon. Egy éves egy gépre szóló licenc ára 14 999 forint, a 3 számítógépre szóló családi csomagé 19 999 forint, míg a 3 számítógép együttes védelmére szóló kétéves csomag 24 999 forintba kerül.