Kaspersky Internet Security 2013: továbbfejlesztett védelem a biztonságos fizetésért

forrás Prim Online, 2012. október 4. 09:54

A Kaspersky Lab bejelentette a vállalat vezető biztonsági termékeinek legújabb verzióit, a Kaspersky Internet Security 2013 Premium Security Suite és Kaspersky Anti-Virus 2013 Essential Protection Solution megoldásokat. Az új verziók kifinomult, egyszerű kezelőfelülettel és a legújabb technológiákkal rendelkeznek, hogy maximális védelmet nyújtsanak a különböző típusú fenyegetések ellen.

A Kaspersky Lab különös figyelmet fordított a potenciálisan sebezhető alkalmazásokra, egyedülálló Automatic Exploit Prevention technológiájának köszönhetően segít felismerni és megakadályozni a biztonsági réseket célzó programokat. Ezenfelül a Kaspersky Internet Security felhasználói a Safe Money technológiával teljeskörű védelmet élvezhetnek online vásárlások és banki tranzakcióik során. Mindkét technológia kompatibilis a Windows 8 operációs rendszerrel, hatékony védelmet biztosítva az alkalmazásoknak és felhasználói adatoknak, használjuk akár a klasszikus, akár az új érintőképernyő-barát felhasználói felületet.

A Safe Money technológia számos védelmi technológiával rendelkezik az online fizetések és tranzakciók kezelésére, mint például online vásárlás, elektronikus fizetési rendszer, például PayPal használata, vagy a bankszámla hozzáférése esetén a számítógépen keresztül. A Safe Money kizárólag a Kaspersky Internet Security 2013 beépített funkciójaként érhető el, védelmét az alábbi tulajdonságokon keresztül biztosítja:

·    Automatikusan átvált “Safe Browser”, vagyis biztonságos böngésző módra, amikor a felhasználó online bankolással kapcsolatos weboldalakat látogat meg. Ezzel elszigeteli a fizetési műveletet a többi online tevékenységtől, így biztosítva, hogy a tranzakció nem áll megfigyelés alatt
·    Automatikusan bekapcsol, ha a felhasználó a leggyakoribb tranzakciókkal foglalkozó weboldalakra kattint, de lehetőség van a lista bővítésére bankokkal és más webáruházakkal
·    Ellenőrzi a weboldal hitelességét online fizetéskor, hogy kiszűrje a hamis és csaló weboldalakat
·    Értékeli a számítógép biztonsági állapotát, és figyelmeztet a halasztást nem tűrő veszélyekre, amelyekkel az online fizetés előtt foglalkozni kell
·    A Virtual Keyboard, vagyis a virtuális billentyűzet biztosítja a jelszó vagy hitelkártyaszám biztonságos bevitelét

A Virtual Keyboard, melynek célja, hogy védje az érzékeny adatokat a billentyűleütés-figyelő programoktól Safe Money módban, kiegészült a Secure Keyboard technológiával, amely egy speciális billentyűzet meghajtót használ, hogy megakadályozza a kártevőket a billentyűleütések naplózásában. Az adathalász weboldalak elleni védelemért mindkét termék rendelkezik az új adathalászat elleni modullal, amely automatikus frissítést és továbbfejlesztett heurisztikus felismerést biztosít a weboldalak ellen, amelyek jelszavakat vagy más értékes információt próbálnak megszerezni.


Az Automatic Exploit Prevention technológiát a legkifinomultabb fenyegetések ellen tervezték, amelyek a népszerű szoftverek sebezhetőségét és biztonsági réseit használják ki. Ezek a sebezhetőségek régóta a kiberbűnözés egyik fő fegyverévé váltak az online “drive-by downloads” támadások végrehajtásakor, vagyis amikor a felhasználó egy adott weboldal meglátogatásakor fertőződik meg. Emellett az Automatic Exploit Prevention véd a nulladik napi sebezhetőségek ellen is, amelyek népszerű szoftverek ismeretlen biztonsági réseit használják ki, hogy megfertőzzék a rendszert. A Kaspersky Lab IT biztonságban szerzett tapasztalata alapján az Automatic Exploit Prevention technológia képes felismerni az exploit jogosulatlan aktivitását anélkül, hogy blokkolnák a potenciálisan sebezhető program normális működését, mint például a webböngésző, dokumentumnéző, stb.


A Kaspersky Internet Security 2013 egy új anti-spam motorral is rendelkezik, amely a legmegbízhatóbb felismerést biztosítja az emailben érkező kéretlen levelek ellen.

Teljes kompatibilitás a Windows 8-cal


A Kaspersky Internet Security 2013 és a Kaspersky Anti-Virus 2013 teljes mértékben kompatibilis a Microsoft új Windows 8 operációs rendszerével. A Kaspersky Lab teljeskörű biztonságot nyújt a Windows 8 felhasználók számára, az alkalmazások fokozott védelmével, új érintőképernyő-barát felülettel és az operációs rendszer összes új biztonsági funkciójának támogatásával. Az új Kaspersky Now funkció segítségével a Windows 8 felhasználók gyors áttekintést kaphatnak számítógépük biztonsági állapotáról, és lehetővé teszi a Kaspersky Anti-Virus és Kaspersky Internet Security funkcióinak elindítását közvetlenül az új felhasználói felületről. Ez az alkalmazás ingyenesen elérhető a Windows Store-on keresztül. A Windows 8 kompatibilitásáról bővebb információt talál az alábbi linken: http://bit.ly/PTAaIx

A termék megvásárolható online és a kiskereskedelmi áruházakon keresztül. Az ár nem változott a termék előző verziójához képest. A Kaspersky Internet Security 2013 ajánlott fogyasztói ára 13245 Ft, amely egy éven át biztosít védelmet egy számítógépre. A Kaspersky Anti-Virus 2013 ajánlott fogyasztói ára 8826 Ft, amely teljeskörű védelmet biztosít egy számítógépre egy éven keresztül.
További információért kérjük, látogasson el a www.kaspersky.co.hu weboldalra.