ASUS PadFone 2: Négymagos okostelefon-tablet

forrás Prim Online, 2012. október 18. 13:42

Az ASUS bejelentette PadFone 2 nevű készülékét. A lenyűgöző mobil rugalmasság érdekében egy androidos okostelefon és egy dokkolható táblagép nászából született PadFone sikerére építő PadFone 2 még kiválóbb képességekkel rendelkezik, így például LTE-kapcsolattal is felszerelt, négymagos okostelefon és teljesen újratervezett táblagép.

A PadFone 2 egy teljes funkcionalitású, 4,7 hüvelykes, iparágvezető specifikációjú Android™ okostelefon, amely az egyedi PadFone 2 Stationbe dokkolva egy könnyű, mégis teljes funkcionalitású 10,1 hüvelykes táblagéppé változik. Az alkalmazások optimalizáltan támogatják a táblagép és telefon üzemmód közötti zökkenőmentes átállást, azonnal váltva az okostelefon és a táblagép eltérő méretű képernyője között.



Komoly előrelépés
Az ASUS világszerte elismert „Design Thinking” (kb. „designszemléletű gondolkodás”) filozófiájának eredményeképpen lényegesen csökkent a PadFone 2 Station vastagsága és súlya. A PadFone 2 és PadFone 2 Station együtt is csak 649 grammot nyom, így könnyebb, mint a piac legtöbb táblagépe. Újratervezték a dokkolási mechanizmust is, hogy csupán egyetlen gyors lépésre legyen szükség. További finomításként a PadFone 2 képernyője is megnőtt, egészen pontosan 4,7 hüvelykre, ugyanakkor csökkent a készülék vastagsága és súlya: a legvastagabb részén is csupán 9 mm, és mindössze 135 grammot nyom.
Lenyűgöző az akkumulátoros üzemidő is. A nagyobb PadFone 2 2140 mAh-s akkumulátora 16 órányi 3G-s beszédidőt és 13 órányi Wi-Fi webbböngészést tesz lehetővé, míg a PadFone 2 Station 5000 mAh-s akkumulátora ezt 36 órányi 3G-s beszédidőre növeli. A PadFone 2 Station belső akkumulátora akkora kapacitású, hogy a dokkolt PadFone 2-t háromszor is képes feltölteni.
 

Szuper telefon, szuper teljesítmény
Az 1,5 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor és a 2 GB RAM garantálja a lenyűgöző teljesítményt a PadFone 2 okostelefon és táblagép üzemmódjában egyaránt. Az új, 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 HD felbontású Super IPS+ kijelző a Corning® karcálló Fit Glass üvegével van borítva, és éles, részletes képeket jelenít meg precíz színekkel, ultraszéles betekintési szögekből, 550 nit fényerővel, nagyszerű kültéri láthatóságot biztosítva.
Az új, 13 megapixeles, nagyteljesítményű kamera megkapóan részletes képeket készít, exponálási késés nélkül. Sorozat módban akár 100 felvétel is készíthető vele, szemkápráztató, hat kép/mp sebességgel, valamint képes 1080p HD felbontású videók rögzítésére 30 kép/mp, vagy 720p HD videókéra 60 kép/mp sebességgel. A széles, f/2,4-es rekesznek és a külön képfeldolgozó processzornak köszönhetően sokkal jobb képek készülhetnek alacsony megvilágításban is. Az ASUS SonicMaster technológiájának, illetve a műszaki Grammy-díjat elnyert Waves audiotuningjának köszönhetően mind a PadFone 2, mind a PadFone 2 Station kiemelkedő hangminőséget kínál.

Egyszerű megosztás, egyszerű mentés
Az akár 64 gigabájtos kapacitás és a két évig ingyenes 50 GB ASUS WebStorage tárhely azt jelenti, hogy a PadFone 2 szinte korlátlan lehetőségeket kínál az adatok tárolására. Immáron a múlté a két készülék közötti adatszinkronizálás is: csatlakoztatás után a PadFone 2 tárolóját használja a PadFone 2 Station is, az NFC-kapcsolat pedig lehetővé teszi a weboldalak, névjegyek és a Play áruház ajánlásainak megosztását másokkal. Az okostelefon és a táblagép közös mobil adatkapcsolata azt is jelenti, hogy elég egyetlen előfizetés a két készülékhez, az akár 42 Mbit/s DC-HSPA+ és 100 Mbit/s LTE támogatása pedig szupergyors webböngészést és letöltéseket eredményez.

Felhasználóbarát fejlesztések
A PadFone 2-ben a SuperNote alkalmazás egy újabb változata található, amely többféle nyelven is képes azonnal átalakítani a kézzel írott jegyzeteket szerkeszthető szöveggé. Az Instant Translation (azonnali fordítás) eszköz pedig a levelekben, weboldalakon vagy alkalmazásokban található bármely szót egyetlen érintésre lefordít, anélkül, hogy más gyártó fordítóeszközére szükség volna.

Elérhetőség
A PadFone 2 december vége előtt jelenik meg Európában (Bulgária, Észtország, Finnország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország és Svédország) és Ázsiában (Hong Kong, India, Japán, Malajzia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld és az Egyesült Arab Emirátusok). A további országokban való elérhetőségről később adunk ki közleményt.