Pszichológiai napok: a veszélyes internet

forrás: ÖS, 2012. október 19. 13:13

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Szegedi Pszichológiai Napokat. A közérdekű, széles társadalmi csoportokat érintő kérdésekkel foglalkozó fórumon idén a média pszichológiai hatásait vizsgálják: többek között szó esik majd az internetfüggőségről is.

A Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesülete minden évben közérdekű, sokakat érdeklő témák köré fűzi a kétnapos előadássorozatát, amelyen közismert szakértők is a katedrára lépnek. Idén a média pszichológiai jellemzőit vizsgálják: szó esik majd a média pozitív, illetve negatív hatásairól, például az alvásra gyakorolt hatásáról, az egyre többet emlegetett drogokról, az internetfüggőségről, valamin a média által eltorzított testképek ártó, pszichés hatásairól is.


 

A tizenegyedik alkalommal visszatérő Forum Humanum, azaz a Szegedi Pszichológiai Napok a vidék legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Először 2002-ben – a szegedi diákok összefogása nyomán – rendezték meg. 2003-ban, a rendezvény jogi hátterének biztosítása érdekében a hallgatók megalapították a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületét. A cél már a kezdetekkor is az volt, hogy minél nagyobb közönséget szólítsanak meg a szervezők, ezért olyan témákat választottak, amelyek nem csak a pszichológiában jártas emberek érdeklődését keltik fel.

Az előadások mellett saját tapasztalaton alapuló workshopokat is kialakítanak, amelyben személyesebb hangvétellel ismerhetik meg a témákat az érdeklődők. Az ország számos pontjáról érkeznek pszichológus hallgatók, akik az oktatók mellett szintén önálló előadással készülnek.
 

Az előadásokat a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai BTK Pszichológiai Intézetének Várkonyi termében tartják október 19-én és 20-án.
 

Részletek a rendezvény honlapján: www.forumhumanum.hu.