Furcsa mobilelvesztési történetek toplistája

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 28. 10:33

"Elletés közben a tehenemben maradt az okostelefonom, amelyet elemlámpának használtam" - ezzel magyarázta egy brit gazda a biztosítónak mobilja elvesztését, amivel első lett a mobiltelefonnal kapcsolatos kárigények indoklásának furcsasági toplistáján.

A mobil később kikerült a marhából, ám használhatatlanul - írta a The Daily Telegraph című brit lap a www.MobileInsurance.co.uk biztosító kuriózumcsokrát ismertetve.
A lista második helye azé a nőé, aki véletlenül belesütötte a telefonját lánya születésnapi tortájába. A készüléknek sok(k) volt az ötösre kapcsolt gázsütő hője.
A harmadik helyen is egy nő áll. Kutyáját sétáltatta a tengerparton, amikor egy sirály elragadta a mobilját.
Csak a negyedik lett az a huszonéves nő, akinek telefonja nem tűnt el, nem is ment teljesen tönkre, pusztán rezgő üzemmódja mondta fel a szolgálatot. A kárvallott kártérítési indoklásában leírta, hogy vibrátorként használta telefonját.
Az ötödik egy férfi lett, aki nadrágja farzsebéből vécébe ejtette telefonját, és le is húzta. A készülék nem került a csőrendszerbe, de súlyos vízkárt szenvedett.
A tízes listáról az ötödik helyezettnél említésre méltóbb az a fiatal nő, aki azért követelt kártérítést a biztosítótól, mert hűtlen barátjához akarta hozzávágni a telefonját, de az mellé és - falnak csapódva - tönkrement. Ez csupán a 9. helyhez volt elég.
A fenti kárigényeket egy kivétellel elfogadta a biztosító és fizetett. A kivétel a 4. helyezett, "szexjátékos" nő volt.