Sony a minőségi magyar zene szolgálatában

forrás: Prím Online, 2012. október 30. 21:17

Novembertől népszerű magyar előadók – Baricz Gergő, Kálloy Molnár Péter és a Leander Rising együttes – dalaival kerülnek a boltokba a Sony zenelejátszói. Az összesen 52 szám minden 2012-es MP3 és MP4 Walkman®-en megtalálható lesz, közülük 6 pedig kizárólag erre a megjelenésre készült.

Hosszú távú együttműködés és termékfejlesztés keretében a Sony Music Entertainment Magyarország által gondozott előadók dalai kerülnek mostantól a Sony hazánkban kapható legújabb zenelejátszóira. A cél nem csupán a termékek népszerűsítése, a Sony a fiatal magyar tehetségeket támogatja azzal, hogy olyan előadók szerzeményei közül választ, akik maguk írják a dalaikat.

 
„A Sony Walkman kampánya közel félmillió zeneszámot juttat el a vásárlókhoz, ráadásul olyan kompozíciókat, hangfelvételeket, melyek itt lesznek először elérhetőek a nagyközönség számára” – emelte ki Szarka József, a Sony Music ügyvezetője az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón, aki hozzátette, hogy sikerült egy olyan jól kommunikálható és legfőképpen esztétikailag magas színvonalú produkciót létrehozni, amely a szerzőknek, előadóknak újabb lehetőséget teremt az alkotásra.
 
A Leander Rising angol nyelvű albuma idáig csak az USA-ban volt hozzáférhető, és Európában is csak november második felében lát napvilágot. Baricz Gergő bemutatkozó albuma is itt lesz először hallható, és Kálloy Molnár Péter harmadik nagylemeze is ezeken a készülékeken debütál.
 
„A zenei alkotások teljes értékűen csak kiváló minőségű lejátszó eszközökön élvezhetőek” – hangsúlyozta Rab Sándor, a Sony Magyarországi Fióktelepének vezetője, aki kiemelte, hogy a közeljövőben várhatóan további magyar előadók is felkerülnek a Sony Walkman®-ekre.
 
Baricz Gergő, Kálloy Molnár Péter és a Leander Rising együttes összesen 52 zeneszáma novembertől jövő év tavaszáig lesz megtalálható a 2012-es Walkman®-eken. A válogatás különlegessége, hogy 6 szám kizárólag ennek az együttműködésnek köszönhető, ugyanis ezekben az énekesek egymás jól ismert dalainak feldolgozását is megjelentetik.
 
„Ez egy nagyszerű lehetőség számunkra. Remélem, hogy az akciónak köszönhetően még több ember ismeri meg a dalainkat” – emelte ki Baricz Gergő dalszerző és énekes, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon nagy élmény és izgalmas feladat volt egymás dalainak feldolgozása.
 
Aki szeretné megismerni az exkluzív dalokat, vagy további információkat megtudni az énekesekről, a www.sony.hu/zene-szerelmesei oldalon november 12-től megteheti. A Sony Centerekben, a Media Marktban, az Euronicsben, az Extreme Digitalnál, valamint az Auchan és a Tesco áruházakban kapható Walkman®-ek figyelemfelkeltő csomagolása jelzi majd az extra tartalmat.
 
Az akció minden kapható 2012-es Sony Walkman® MP3 és MP4 lejátszóra kiterjed, a sportolásra kifejlesztett, cseppálló NWZ-262 típusú MP3 lejátszótól, a 16 gigabájtos, Android operációs rendszerrel felszerelt, internetképes NWZ-F805 modellig.