A Fujitsu kibővíti flashtároló-portfólióját és -stratégiáját

forrás: Prím Online, 2012. november 4. 13:16

A Fujitsu bemutatta új flashtároló-stratégiáját és a legmagasabb I/O követelményeket támasztó ügyfelek kiszolgálására is alkalmas portfóliója új elemeit. 

A vállalat megállapodást kötött a Violin Memoryval a nagy sebességű Violin 6000 all-flash-array rendszerek viszontértékesítésére a legmagasabb I/O teljesítményt és a legalacsonyabb látenciát igénylő ügyfelek körében. Az új partnerkapcsolat az eddigi kínálatot kibővítve még alkalmasabbá teszi a Fujitsut arra, hogy a legjobb megoldást szállítsa azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a tárolóteljesítmény jelentősen befolyásolja az általános válaszidőt. 

Az adatok keletkezésének és használatának exponenciális növekedésével egyre inkább extrém teljesítményre van szükség a szűk keresztmetszetek kialakulásának megakadályozása és a nagy tárolt adatmennyiség gyors továbbítása érdekében. 
 
A bejelentés része a Fujitsu hármas stratégiájának, amely flashtároló-technológiákkal kívánja számottevően javítani az általános adattárolási teljesítményt. A vállalat az első lépésben lehetővé tette a jól skálázható kapacitás és a nagy teljesítmény ötvözését azzal, hogy SSD-ket és nagy gyorsítótármemória-kapacitást vezetett be az iparágvezető ETERNUS DX lemezalapú tárolórendszereknél. Még az év vége előtt tovább tervezi növelni a gyorsítótár méretét és ezen keresztül a teljesítményt ezeknél a rendszereknél. 
 
A Fujitsu a második lépésben gyorsította a speciális feladatok (pl. VMware és adatbázisok) végrehajtását azzal, hogy a Fusion IO PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) flashkártya-technológiáját a Fujitsu PRIMERGY szerverekbe integrálta. Az ioTurbine és DirectCache megoldások révén a Fusion IO kártyája az ETERNUS DX RAID tömbök gyorsítótáraként használható. 
 
A harmadik lépéssel, a Violin 6000 rendszerek portfólióba való felvételével a Fujitsu ki tudja elégíteni az extrém írási és olvasási tárolóteljesítményt igénylő forgatókönyvek (pl. nagyméretű adatbázisok, kiterjedt szerver- és asztaligép-virtualizációs környezetek, fejlett üzleti analitika és Big Data) követelményeit. Az ilyen forgatókönyveknél kifejezetten teljesítményre optimalizált all-flash tárolótömbökre van szükség.