A Fujitsu FlexFrame következő generációja SAP HANA infrastruktúrához

forrás: Prím Online, 2012. november 9. 13:10

A Fujitsu bemutatta az SAP megoldásokat futtató egységes környezetek üzemeltetéséhez készült, új FlexFrame Orchestrator megoldását az Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett ügyfélrendezvényeként számon tartott Fujitsu Fórumon. A FlexFrame Orchestrator az SAP HANA platform installációira is kiterjeszti az átfogó adatközpont-üzemeltetést, amelybe az erőforrásgazdálkodás, a szolgáltatásmenedzsment, valamint a rendelkezésre állást növelő és a katasztrófa utáni visszaállítást támogató képességek is beletartoznak az SAP alkalmazásokat futtató környezet egészében.

A bevált megoldás több mint 50 százalékos költségmegtakarítást kínál az SAP ERP alkalmazásait futtató környezetekben. A FlexFrame Orchestrator felhasználói ezentúl az SAP HANA installációinak költségeiben és komplexitásában is hasonló változásokra számíthatnak. Ezt az SAP HANA FlexFrame Orchestratorral felügyelt adaptív IT-infrastruktúrákba integrálásával, és ezen keresztül a rugalmasabb, gyorsabb és hibatűrőbb működéssel érhetik el.

A Fujitsu FlexFrame Orchestrator felhasználásával a szolgáltató vállalatok valós idejű adatközpontokat építhetnek ki és üzemeltethetnek. Jelenleg ez az egyetlen olyan adaptív infrastruktúra-felügyeleti platform, amely mind a négy szolgáltatási modellt támogatja – a hagyományos, önállóan üzemeltetett helyszíni rendszereket éppúgy, mint a menedzselt szolgáltatásokat, a helyszínen kívül üzemeltetett (hosztolt) rendszereket és a felhőszolgáltatásokat.

A Fujitsu eltörli a FlexFrame hardver- és szoftverkövetelményeire vonatkozó korlátozásokat, és szoftver appliance formájában is elérhetővé teszi a FlexFrame-et. A FlexFrame technológia így tanúsítási program keretében, szélesebb körben is alkalmazható lesz, és az ügyfelek más szállítók tanúsított adatközpont-technológiáján is futtathatják a FlexFrame-et. Így a szerveres, adattárolási és hálózati képességek elvárt szintjét teljesítő, jóváhagyott konfigurációk felhasználói is élvezhetik a FlexFrame technológia előnyeit.

A Fujitsu javítja az SAP HANA szoftvert futtató IT-környezetek felügyeletét, hibatűrését és rendelkezésre állását
2011-es bevezetése óta az SAP HANA jelentősen gyorsította a vállalati döntéshozatalt a jobb üzleti analitikának köszönhetően. A Fujitsu FlexFrame Orchestrator a heterogén adatközpont-környezetek működésének megszakítása nélkül bevezethető. Nagyvállalati kategóriájú jellemzőivel a rendszerek optimális teljesítményszintet érhetnek el. A FlexFrame Orchestratorral a rendszererőforrásokat rugalmasan kiosztó, teljes körűen optimalizált infrastruktúra hozható létre. A FlexFrame beépített automatikus adminisztrációs funkciója a rendszer beüzemelését és karbantartását is gyorsítja és egyszerűsíti.

Az összes node magas szintű rendelkezésre állását garantáló és a teljes SAP HANA installáció üzemeltetését javító Fujitsu FlexFrame megszünteti a komplexitást, hiszen gazdáinak többé nem kell külön-külön felügyelniük az összetett fürtöket. A rendszererőforrások dinamikus kiosztása a költséghatékonyságot is növeli. A FlexFrame képes dinamikusan mozgatni az SAP HANA-alapú terheléseket a szerverek között – így az ütemezett karbantartások idején is zavartalan az átállás és folyamatos a rendelkezésre állás. Ráadásul a FlexFrame kevesebb tartaléknode-ot igényel az átálláshoz (failover).